Google Peněženka na hodinkách umí zobrazovat věrnostní karty

Google Peněženka na hodinkách umí zobrazovat věrnostní karty
2023-12-13T08:00:02+02:00
• 13. 12. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

6

Google má v této chvíli ve své podstatě dvě aplikace pro Google Pay. V USA má pokročilejší funkce, zatímco kdekoliv jinde se nabízí Google Peněženka, která postupně dostává možnosti jako třeba uchování ID, letenek, jízdenek a podobně. Tentokrát zde máme malé ale praktické rozšíření pro hodinky.

Věrnostní karty na zápěstí

Google vydal aktualizaci, která přináší do aplikace Peněženka na hodinkách se systémem Wear OS i věrnostní karty. Vyžaduje to spuštění aplikace a minimálně jedno kliknutí na tlačítko přidat další kartu. Následně nic dělat nemusíte, jde jen o takovou manuální synchronizaci, která pošle věrnostní karty na vaše zápěstí.

PXL 20231213 052449598 4032x2268x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Následně budete mít pod platební kartou níže k dispozici všechny věrnostní karty. Stačí si tedy vybrat a pak jen na ni kliknout. Zde ale záleží na samotném vydavateli karty, jakým způsobem provádí identifikaci. Aplikace umí zobrazit čárový i QR kód, ale našli jsme i takového vydavatele, který jen zobrazí číslo věrnostní karty.

Jde sice o malou novinku, ale může být užitečná. Zejména když už nemusíte ani kvůli slevě nebo bonusech vytahovat mobilní telefon a vše máte na svém zápěstí.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michal Hájek

13. 12. 2023, 20:02

Dobrý den. V obchodu Play je k dispozici stále jen listopadová aktualizace, která tuto funkci nepodporuje. Jakou verzi aplikace máte nainstalovanou a z jakého zdroje, že toto rozšíření již máte?

Přemysl Vaculík

VIP 13. 12. 2023, 20:04

Mám verzi 23.46.585681855, ale na tom asi nezáleží. Google rád aktivuje funkce vzdáleně.

Michal Hájek

13. 12. 2023, 20:19

Děkuji za odpověď. Verzi v telefonu mám stejnou, ale k synchronizaci u mě nedochází. V hodinkách má jiné číslo, ale to je asi jedno. (S22 + Watch 6 Classic LTE)

Přemysl Vaculík

VIP 13. 12. 2023, 20:25

Jako ono to je již v app, ale čeká na povolení z Google serverů. Možná pár dnů, možná pár týdnů. Jinak dnes vyzkoušeno v lékárně a funguje dobře.

Michal Hájek

14. 12. 2023, 6:42

Tak se přes noc zadařilo a karty se už do hodinek synchronizovaly. Aplikace je však u mě nepoužitelná. Pominu nelogičnost v obarvování karet – prvních pár nejpoužívanějších je bílých, ostatní už mají prostřídané barvy. Název karty je minipísmem v rohu, zato univerzální označení Věrnostní karta je tak 4x větší. Na displeji hodinek se v tom fakt dobře orientuje. No to a to nejpodstatnější nakonec – kliknu na kartu a zobrazí se EAN, ale už to nezopakuji podruhé na žádné, ani té původní kartě. Takže aktuálně je to, k čemu je to určeno, nefunkční. Zkusil jsem i restart hodinek, ale ani to nezabralo. Není to to tedy dvakrát spolehlivé, takže duplicitní aplikace Stocard v hodinkách zůstane.

Přemysl Vaculík

VIP 14. 12. 2023, 16:38

Udělal jsem si pořádek v kartách, přeuspořádal je a jde to celkem používat. Jinak ano, zobrazení je chabé, ale asi to není vina jen Googlu. Hádám, že svůj díl nesou i vydavatelé karet. I tak jsem rád za to málo a zřejmě dojde na další změny, snad k lepšímu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat