Youtube zavádí opatření proti obsahu spojeného s umělou inteligencí

Youtube zavádí opatření proti obsahu spojeného s umělou inteligencí
2023-11-24T08:00:47+02:00
• 24. 11. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Multimediální obsah, který obsahuje umělou inteligenci, nebyl za pomoci umělé inteligence vytvořen, je dnes trendem, který ale nemusí být tak úplně přijímám pozitivně. Bohužel množí se čím dál více takzvaného deep fake obsahu, který může nejen klamat, ale může také výrazně škodit.

Youtube pracuje na kontrole obsahu založeného na AI

Na tento trend se snaží mimo jiné reagovat i streamovací gigant Youtube. Na internetu koluje čím dál více deep fake videí a další znepokojivý obsah, který vyvolává velké obavy a může šířit paniku a falešný dojem, že se jedná o realitu. Díky umělé inteligenci lze dnes prakticky simulovat cokoliv, co je reálné. Společnost Youtube se snaží v reakci na tento trend přijmout opatření, která by měla na platformě obsah s umělou inteligencí více kontrolovat.

YouTube Playables

Zdroj: neowin

Pokyny pro komunitu na Youtube budou aktualizovány tak, aby mohly reagovat na obsah s umělou inteligencí. Pokyny se mají konkrétně zaměřit na realistické zobrazení a Youtube bude po tvůrcích požadovat, aby takový obsah označovali jako „syntetický“. Má se jednat o obsah, který bude obsahovat nerealistické, neexistující události a osoby, stejně tak jako obsah, který bude zobrazovat deep fake podvrhy, tedy například osoby, které nejsou skutečné, ale například jako skutečné známé osobnosti vypadají. Taková videa by měla být označena diskrétním štítkem, pokud se bude jednat o obsah s AI, který se bude týkat citlivého obsahu, bude mít označení výraznější.

Youtube má také zavést další ochranu, která umožní požádat o odstranění obsahu, který bude obsahovat hluboké „deep fake“ lidí, které jsou generované umělou inteligencí. Společnost ale uvádí, že nebude automaticky všem žádostem o odstraněné vyhověno a obsah bude odstraněn pouze v odůvodněných případech. Pracuje také na nových moderátorských nástrojích založených na umělé inteligenci, které podobně, jako nástroje na detekci porušení autorských práv, budou umět detekovat obsah týkající se AI a porušení pravidel.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat