WhatsApp umožní uživatelům skrýt jejich IP adresu

WhatsApp umožní uživatelům skrýt jejich IP adresu
2023-11-17T19:40:51+02:00
• 17. 11. 2023

Zdroj: WhatsApp

Tento týden se k uživatelům postupně dostává nová aktualizace populárního WhatsAppu, která mimo jiné přináší novou úroveň zabezpečení. Jedná se o možnost skrytí IP adresy, která je primárně určena těm uživatelům, kteří chtějí před ostatními skrýt svoji polohu.

Aby tato nová funkcionalita mohla správně fungovat, je nutné, aby všechny vaše hovory nebyly spojeny napřímo, ale byly přenášeny prostřednictvím WhatsApp serverů. Tím se docílí toho, že ten, komu voláte, nebude schopen zjistit vaši IP adresu.

Kde skrytí IP adresy nastavit

Pro zapnutí této funkce je třeba jít v aplikaci WhatsApp do menu Nastavení / Soukromí / Pokročilá nastavení, a aktivovat přepínač Chránit IP adresu během hovorů. Vypnutím tohoto přepínače můžete tuto službu naopak deaktivovat.

WhatsApp Hidden IP

Zdroj: phonearena

Může snížit kvalitu hovoru

Důležitá poznámka: WhatsApp ve svém blogu k této nové funkci uvádí, že při přenosu hovorů přes jeho servery dochází ke snížení kvality přenášeného hovoru. Pokud tedy preferujete kvalitu hovoru před skrytím IP adresy, doporučuje se tuto funkci nezapínat.

Na druhou stranu: při zapnutí budou vaše hovory chráněny end-to-end šifrováním, takže je nikdo neuslyší – dokonce ani samotný WhatsApp ne.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat