Domácnost ve vaší kapse: Aplikace pro plánování, údržbu a zábavu komerční článek

Domácnost ve vaší kapse: Aplikace pro plánování, údržbu a zábavu [komerční článek]
2023-11-28T06:35:44+02:00
• 28. 11. 2023

V současné hektické době plné stresu se vývojáři nové elektrotechniky i aplikací snaží stále přinášet nové nástroje, které nám ulehčí každodenní život. Vznikají tak aplikace, které hlídají náš každodenní harmonogram, správné větrání, bezpečnost našeho domova nebo co nám chybí v lednici. Které aplikace pro plánování, údržbu a zábavu by neměly uniknout vaší pozornosti?

Koncept chytré domácnosti již není pouhým snem

Počátky chytrých mobilních telefonů můžeme hledat již v 90. letech, ačkoli nabízeli jen zlomek současných možností a koncept chytré domácnosti byl jen pouhým snem. V posledních letech však došlo k prudkému rozvoji v oblasti chytrých zařízení pro domácnost, ale i aplikací, díky nimž je můžete ovládat i mimo domov. Postačí jen stabilní Wi-Fi připojení a mobilní data. Pojďte se s námi podívat na článek o dalších aplikacích, které vám mohou usnadnit každodenní život.

Bezpečnost především

Velmi oblíbené jsou v současné době aplikace, které nám pomáhají zabezpečit náš domov a umožňují live přístup ke kamerám v domácnosti, ovládání alarmu nebo sledováním děním před domem či bytem díky zvonku s video záznamem. Mezi velmi oblíbené aplikace patří Ring Always Home a Doby Smart Camera. Nezapomínejte na skutečnost, že základem je však pojištění majetku, ačkoli jsou dnes aplikace velmi vyspělé neporadí si zatím s každou překážkou.

Ring Always Home

Pomocí aplikace Ring Always Home se můžete připojit ke kamerám a chytrým zvonkům. To vám umožní sledovat svůj domov odkudkoli. Aplikace vás okamžitě upozorní, když je na vašem pozemku detekováno něco neobvyklého nebo když někdo zazvoní u vašich dveří. V reálném čase uvidíte, kdo je u vašich dveří, spojíte se s nimi přes interkom a můžete bezpečně přijmout balíček pomocí chytrých zámků kompatibilních s aplikací.

Doby Smart Camera

Aplikace Doby Smart Camera umožňuje přístup k obrazu z vašich kamer v reálném čase a upozorní vás, když je detekován pohyb nebo je aktivován alarm. Kromě toho systém schopnost detekuje tváře a zvuky, což umožňuje vyšší přesnost upozornění. Navíc vám umožní přístup i na cloudové úložiště s videi. Vy tak máte přístup kdykoli a odkudkoli.

Chytrá domácnost se vším všudy

Každý vyspělý výrobce domácí elektroniky vydává svou vlastní aplikaci pro ovládání domácnosti a všech spotřebičů této značky, příkladem může být aplikace LG ThinQ. Vyšší oblíbenosti však dosahují aplikace, které jsou kompatibilní s více značkami jako je aplikace SmartThings.

LG ThinQ

S aplikací LG ThinQ můžete plánovat spuštění jednotlivých spotřebičů, upravit na dálku teplotu na chladničce či ji přepnout do režimu dovolená, ale upozorní vás i na nutnou údržbu. To se hodí v případě, kdy je potřeba odvápnit pračku, vyměnit filtr u lednice nebo zamezit přístup k některým zařízením dětem.

SmartThings

Velmi populární aplikací pro ovládání chytré domácnosti je aplikace SmartThings, ta vám umožňuje nejen ovládat jednotlivé IoT přístroje, ale i naplánovat si jejich funkce. Automaticky vás tak změna osvětlení v místnosti a spuštění hudby upozorní, že je čas si zacvičit nebo se chystat do postele. Vysavač uklidí v hodinách, kdy nejste doma, aby vás nerušil a postará se i o ideální teplotu v domácnosti při vašem návratu.

Přenechte efektivní plánování specialistům

Plánování úkolu v práci i domácích prací může být velmi náročné. Velmi snadno pak naopak zapomenete na úkol, který je nezbytné provést v určitý den. Skvělým pomocníkem v tomto směru může být aplikace Todoist. Umožňuje totiž rozdělení úkolů podle priorit, termínů, kde musí být splněny, ale i toho, zda se jedná o úkol do práce nebo domácnost. Každý den navíc obdržíte souhrn plánovaných úkolů emailem, abyste skutečně na nic nezapomněli.

Nechte se motivovat k utváření nových návyků

Snažíte se vytvořit si nové návyky nebo s některými naopak přestat? Nechte se motivovat s aplikací Habits. Naplánovat si můžete návyky na určité dny, týdny a měsíce, navíc s ní můžete dokonale sledovat vaše aktuální pokroky a získávat ocenění.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat