X (Twitter) rozšíří předplatné, současná verze bude ta prostřední aktualizováno

X (Twitter) rozšíří předplatné, současná verze bude ta prostřední [aktualizováno]
2023-10-20T15:00:29+02:00
• 20. 10. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 20. 10.

Elon Musk zveřejnil na svém profilu informaci, že skutečně budou tři verze předplatného. Nyní také víme, že současná verze bude tou prostřední. Dočkáme se tak ještě jednoho levnějšího předplatného a také dražšího. Základní bude mít všechny funkce, jen nebude omezovat reklamu. Nejdražší varianta naopak odebere z celé sociální sítě reklamu. Prostřední verze bude mít jen omezené množství. Musíme si počkat ještě na oznámení konečných cen, ale zatím nevíme, kdy dojde k zveřejnění.

Aktuální X Premium na webu přijde na 2 262,7 Kč ročně nebo 216,59 Kč měsíčně.

Původní článek 7. 10.

Pomalinku si musíme zvykat na fakt, že se Twitter přejmenoval na X. Pravděpodobně se v dohledné době začne měnit i samotná webová adresa, ale na to si asi musíme počkat. Mezitím jsme se dočkali novinky u sdílení článků. Ještě donedávna se objevoval náhledový obrázek a samotný nadpis, což jste mohli doplnit ještě vlastním textem. Nyní zmizel nadpis článku, takže obrázek jen obsahuje základní webovou adresu a sám o sobě působí jako odkaz na konkrétní článek nebo stránku. Musíme si počkat, jestli tato změna zůstane, nebo Elon Musk změní názor a vše vrátí do původního stavu, nebo vymyslí nové zobrazení. Mezitím se ukazuje, že se pracuje na předplatném.

Tři verze, tři ceny

V tuto chvíli má X jen jeden typ předplatného, přičemž záleží, kde jej platíte. Levnější je ve webové verzi, jelikož v mobilních aplikacích je nutné platit procenta Googlu nebo Applu. Již nějakou dobu ale víme, že se chystá vyšší verze předplantého. Nyní dostává první náznaky toho, co se připravuje.

Díky zkoumání zdrojového kódu aplikace se dozvídáme, že budou konkrétně dostupné tři verze. Nabídnou se Premium Basic, Premium Standard a Premium Plus. Základní verze, tedy ta první, bude mít běžné reklamy. Prostřední nabídne polovinu a nejvyšší verze odebere všechny reklamy.

F7tatx8XQAE FAp 317x129x

Zdroj: @aaronp613

Zatím nevíme, jak budou nastaveny ceny, ale předpokládáme, že Plus verze bude podstatnější dražší. Nyní je ale otázka, kam zapadne současná verze. Je možné, že bude přejmenovaná na Premium Basic, ale teoreticky by se z ní mohla stát verze Standard, což by znamenalo, že by Basic verze byla o něco levnější.

Sice se může zdát, že zvyšování ceny je špatný krok, ale když se podíváme na konkurenci v podobě Facebooku, tak zatím X nabízí nižší cenu a více funkcí.

Chcete Facebook a Instagram bez reklam? Asi si budete muset připravit peněženku, levné to nebude

Zdroje: 9to5mac.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat