Chcete Facebook a Instagram bez reklam? Asi si budete muset připravit peněženku, levné to nebude

Chcete Facebook a Instagram bez reklam? Asi si budete muset připravit peněženku, levné to nebude
2023-10-03T18:00:51+02:00
• 3. 10. 2023

Zdroj: petapixel (se souhlasem)

Meta Verified je nově i pro firmy, přičemž se jedná v podstatě jen o získání ověření účtu, získání lepší podpory a několika dalších drobností. Celkově ale uživatele přijde tato služba poměrně draze, jelikož si musíte platit Facebook a Instagram zvlášť. Nějakou dobu se proslýchá, že se plánuje i předplatné, které nabídne sociální sítě společnosti Meta kompletně bez reklam, ale netušili jsme, jaká strategie bude zvolena. Nyní se objevují bližší informace.

Ověřený účet na Instagramu a Facebooku vyjde pěkně draze

Dražší než streamovací služby

Samotné předplatné není ani tak výmysl firmy Meta, spíše se jedná o reakci na plánovanou legislativu a nejrůznější regulační předpisy. Konkrétně jde o nutnost pro Metu získat od každého uživatele výslovný souhlas, že může nabízet personalizovanou reklamu. Meta ale nechce nabízet nepersonalizovanou reklamu, jelikož tolik nevynáší jako ta cílená.

Reakcí na to má být předplatné pro sociální sítě, které nabídne vše bez reklam. Wall Street Journal se podařilo získat informace, které sdělila společnost Meta regulačním úřadům EU. Dozvídáme se, že uživatelé dostanou možnost za 10 eur měsíčně mít na počítači Facebook nebo Instagram bez reklam. Další připojený účet bude za 6 eur. V případě mobilních telefonů se bude jednat o částku 13 eur, což Meta vysvětluje nutností odvádět poplatky Googlu a Applu.

Facebook 5620x3155x

Zdroj: Dotekománie

Zatím nelze brát ceny jako konečné a nevíme, jak bude celý systém účtován. Když ale vezmeme, že placený ověřený účet si musíte platit pro Instagram a Facebook zvlášť, předpokládáme, že ceny jsou uvedeny pro každou sociální síť. To by znamenalo, že pokud budete používat obě sociální sítě, tak byste platili 20 eur (cca 490 Kč) nebo 26 eur (cca 637 Kč) za Facebook a Instagram podle toho, kde byste platbu prováděli, na počítači nebo b mobilní aplikaci.

Nyní je ale otázka, kolik lidí je ochotno platit za tyto sociální sítě s vidinou toho, že vám nebude servírovaná reklama na displeje zařízení. Jde o poměrně vysoké částky, zejména když se podíváte například na předplatné Youtube, kde v nejvyšší verzi máte navíc i Youtube Music, a to za daleko nižší ceny.

Zatím si ale budeme muset počkat na oficiální představení, abychom mohli posoudit samotnou strategii společnosti Meta.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat