Bezztrátový zvuk přes USB přichází na telefony Pixel 8 a Pixel 8 Pro

Bezztrátový zvuk přes USB přichází na telefony Pixel 8 a Pixel 8 Pro
2023-10-23T15:00:41+02:00
• 23. 10. 2023

Zdroj: Phone Arena

Technologický nadšenec Mishaal Rahman sdílel na svém profilu na Twitteru informace o tom, že do zařízení Pixel 8, Pixel 8 Pro a několik dalších zařízení s Androidem, míří podpora bezztrátového zvuku skrze USB technologii.

Bezztrátový zvuk přes USB

Díky podpoře tohoto vysoce kvalitního zvuku by se tak uživatelé mohli dočkat křišťálově čisté kvality zvuku, která by byla do sluchátek přenášena v původním nekomprimovaném formátu. Tato kvalita se dnes bohužel vytrácí díky ztrátové Bluetooth technologii. Ačkoliv i ta je stále vylepšována, dochází k degradaci zvuku. Podpora bezztrátové kvality zvuku by se do zařízení Pixel 8 měla dostat v nějaké z budoucích aktualizací.

Společnosti, jako Apple, Amazon nebo Tidal, již dnes ve svém hudebním portfoliu nabízejí hudbu v bezztrátové kvalitě. Co to ale znamená pro uživatele? Že, pakliže bude tuto hudbu poslouchat přes technologii Bluetooth, bude i nadále docházet k degradaci. Pokud si bude chtít uživatel takto čistý a kvalitní zvuk vychutnat, bude muset použít drátová sluchátka. Díky podpoře bezztrátového zvuku v Androidu 14 bude pravděpodobně stále více výrobců tento zvuk podporovat i ve svých zařízeních.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat