Meta dává uživatelům možnost odhlásit se ze sledování Instagramem

Meta dává uživatelům možnost odhlásit se ze sledování Instagramem
2023-10-23T11:35:10+02:00
• 23. 10. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Meta, společnost, která vlastní sociální sítě Facebook a Instagram, se nikterak netají tím, že hlavním zdrojem financí jsou reklamy a chování uživatelů i mimo síť, díky čemuž mohou být reklamy cíleny s vysokou přesností. Meta je ale také pod velkým tlakem regulátorů včetně EU, kteří na společnost tlačí, aby uživatelům umožnila se odhlásit ze „špehování“, pakliže si to nepřejí.

Instagram získává funkci pro vylepšení soukromí

Podobně, jako mají uživatelé možnost se odhlásit ze sledování mimo sociální síť Facebook, tedy, že je společnost nebude sledovat skrze partnerské weby a aplikace, nově tuto možnost zavádí i pro uživatele na Instagramu. Již delší čas jsou tyto dvě sociální sítě velmi úzce propojené a proto tento krok dává smysl. Pokud tedy uživatel již nebude chtít být sledován za účelem shromažďování informací o něm mimo sociální síť, aby pak Meta mohla uživateli nabízet personalizovanou reklamu, stačí jít do Centra účtů.

meta ads 1088x1288x

Zdroj: Android Police

Tam je, stejně jako pro Facebook, možnost nejen vyčistit veškerou historii sledování, ale rovněž možnost nastavit i budoucí aktivitu. Tu je možné zcela zrušit a odpojit se tak od tohoto sledování. Meta však uvádí, že tím, že se uživatel odpojí od sledování neznamená, že ho sledovat přestane. Sledovat ho bude dál za účelem sbírání dat pro analýzu a statistiky, pouze mu přestane nabízet personalizovanou reklamu, která vzniká právě tím, že je sledována činnost uživatele na jiných webech mimo Facebook a Instagram. Uživateli se i nadále bude reklama zobrazovat.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat