Ověřený účet na Instagramu a Facebooku vyjde pěkně draze

Ověřený účet na Instagramu a Facebooku vyjde pěkně draze
2023-08-05T19:30:40+02:00
• 5. 8. 2023

Zdroj: petapixel (se souhlasem)

Ještě před nějakou dobou platilo, že ověřený účet na sociálních sítích znamenal, že danou osobu prověřil přímo provozovatel sítě. Uživatelé tak měli jistotu, že jde skutečně o danou osobu a že za daným účtem je skutečně někdo konkrétní. Dnes se ale jedná spíše o obchodní artikl, s čímž v podstatě začala síť X (Twitter). Dnes podobnou službu nabízí i Meta, ale v jejím případě může ověření vyjít draze.

Meta Verified bude stát zřejmě 399 Kč [aktualizováno]

Instagram nebo Facebook?

Společnost Meta začala vytvářet svou vlastní placených ověřených účtů, přičemž nenabízí ani polovinu nadstandardních funkcí jako X. Navíc i samotná cena je značně vyšší, takže zde jde spíše jen o odznáček ověřeného účtu. Meta uvádí, že stále buduje tuto službu a zkoumá a vytváří i další funkce a možnosti.

Screenshot 20230804 110132 1080x2340x Screenshot 20230804 110149 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zatím jsme nezkoušeli tuto funkci, zejména kvůli samotné ceně, ale mysleli jsme si, že pokud si budete platit 399 Kč měsíčně, dostanete odznáček ověřeného účtu na Facebooku i Instagramu současně. Jak ale zjistil tvůrce Roth Wellden (@rthwldn), tak je to trochu jinak. Musíte si platit za každou sociální síť. To znamená, že pokud chcete odznáčky na Instagramu i Facebooku, musíte si za každou zaplatit 399 Kč, takže celkově 798 Kč měsíčně. Společnost Meta nám k dané situaci poskytla vyjádření:

„Na začátku si předplatitelé musí vybrat, zda se chtějí přihlásit k odběru funkce na Facebooku nebo Instagramu, případně na obou; to znamená, že předplatné Meta Verified v jedné aplikaci se nepřenese do druhé a bude vyžadovat samostatné měsíční platby. Aktivně zkoumáme podobu služby Meta Verified, která bude nabízet ověření a další funkce v obou aplikacích. Na vybraných trzích nyní provádíme test této možnosti nákupu. Aktuálně prozkoumáváme její zavedení pro více předplatitelů.“, Tiskové oddělení společnosti Meta

Jedná se o zvláštní strategii a očekávali bychom, že společnost aspoň nabídne ověření napříč účty jedné osoby. Do této chvíle se za danou cenu nabízí jen:

  • Štítek ověření – Okruh uživatelů bude mít jistotu, že jste to skutečně vy a vaše autentické příběhy.
  • Lepší ochrana účtu – Aktivní monitorování totožnosti brání tomu, aby se za vás někdo vydával.
  • Podpora, kdykoli ji potřebujete – Získejte rychle odpovědi na věci, které jsou pro vás důležité. Momentálně je podpora dostupná jen v některých jazycích, v angličtině, francouzštině, němčině portugalštině nebo španělštině
  • Jedinečné samolepky – Vyjádřete všechno, co potřebujete, pomocí samolepek dostupných jenom pro předplatitele Meta Verified.

To je poněkud málo za takovou sumu. Navíc tyto možnosti jsou stejné pro obě sociální sítě.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat