WhatsApp testuje novou funkci pro boj s nevyžádanými zprávami

WhatsApp testuje novou funkci pro boj s nevyžádanými zprávami
2023-07-29T15:00:47+02:00
• 29. 7. 2023

Zdroj: Dotekománie

Nevyžádané zprávy nejsou jen problémem emailových služeb. V podstatě jakákoliv služba pro zasílání zpráv, nebo pro komunikaci obecně, může  čelit takzvanému spamu. Výjimkou není ani nejpopulárnější komunikační služba WhatsApp.

WhatsApp testuje novou bezpečnostní funkci

Aby byli uživatelé proti spamu lépe chránění, pracuje WhatsApp na nové funkci. Podle webu WABetaInfo je nová funkce součástí beta verze aplikace pro Android s číslem sestavení 2.23.16.6, která je k dispozici skrze beta program na Google Play. WhatsApp již dnes poskytuje možnost nahlásit společnosti nevyžádané zprávy, nebo je v aplikaci přímo zablokovat. Nová funkce jde ale ještě o kousek dál.

FGEqWyTSTFnA8baMzrhuTm 1200 80 313x700x

Zdroj: WABetaInfo

Meta nyní v aplikaci testuje funkci, kdy se při každé zprávě, která přijde z neznámého čísla, objeví na obrazovce překryvná zpráva, která umožní zprávu, respektive neznámý kontakt buď zablokovat, nebo nahlásit. V tomto okně se rovněž zobrazí informace o tom, jak se chovat při příjmu podezřelé zprávy z neznámého kontaktu a jak si ověřit kód země nebo ověřit jméno a profilovou fotografii neznámého kontaktu. Je dobré vědět, že sám WhatsApp tyto informace a údaje neověřuje.

Zablokovaný kontakt nebude nijak upozorněn na to, že byl zablokován, a WhatsApp ani takto zablokované, nebo nahlášené zprávy, respektive jejich obsah, nezobrazí, pokud na ně neodpovíme. Novinka je aktuálně dostupná pouze pro omezený počet testerů a v tuto chvíli není jasné, kdy přesně bude tato nová bezpečnostní funkce dostupná pro všechny uživatele.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat