Meta chce nabídnout na Facebooku svůj obchod s aplikacemi a konkurovat tak Applu a Googlu

Meta chce nabídnout na Facebooku svůj obchod s aplikacemi a konkurovat tak Applu a Googlu
2023-07-09T09:35:38+02:00
• 9. 7. 2023

Společnost Meta pravděpodobně umožní uživatelům v EU stahovat aplikace pro Android a iOS prostřednictvím reklamních kampaní přímo z Facebooku. Facebook by se tak mohl stát konkurenční platformou pro Google a Apple.

Facebook by mohl nabízet aplikace pro Android a iOS

Facebook tímto krokem zřejmě reaguje na nové nařízení EU, které nutí Google a především pak Apple, aby umožnili instalaci aplikací mimo jejich obchody. Pilotní provoz by měl být spuštěn někdy v druhé polovině tohoto roku s vývojáři aplikací pro Android. Meta nabídne na Facebooku možnost stažení aplikace prostřednictvím kliknutí na zobrazovanou reklamní kampaň. Uživatel si bude moct aplikaci stáhnout mimo obchody Play a App Store přímo do svého telefonu a následně nainstalovat.

Facebook Messenger 1 5467x3069x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Meta vývojáře láká na vidinu vyššího počtu instalací a také toho, že by neměl krátit příjmy u placených aplikací pro vývojáře. Zatím není jasné, jak bude chtít Meta profitovat z toho, že vývojářům umožní sdílet své aplikace prostřednictvím platformy Facebook. Panují zde samozřejmě také obavy z toho, že uživatelé budou často stahovat aplikace, které nebudou dostatečně prověřené, protože není ani jasné to, jak budou aplikace ověřovány z hlediska bezpečnosti a toho, že neobsahují žádný škodlivý kód. Tuto kontrolu a mnoho dalšího dnes obchody jako Google Play a App Store, samozřejmě nabízejí.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat