MasterCard představila nástroj založený na AI, má zabránit podvodům

MasterCard představila nástroj založený na AI, má zabránit podvodům
2023-07-11T19:54:46+02:00
• 12. 7. 2023

Zdroj: Neowin

Společnost MasterCard ve Velké Británii uvedla nový nástroj, který je založen na umělé inteligenci AI. Tento nástroj nese název Consumer Fraud Risk (CFR) a má za úkol odhalovat platebním podvodům.

Nový nástroj na finanční podvody od MasterCard

CFR funguje v reálném čase o dokáže předvídat a následně zabránit podvodným platbám a dalším typům podvodů. CFR je v současné době k dispozici zákazníkům devíti britských bank a to včetně Lloyds Bank, Halifax, Bank of Scotland, NatWest, Monzo a TSB. V tiskové zprávě nebyly uvedeny další banky, ale pravděpodobně se bude jednat o další menší.

CS Bank Fraud Page Header 02 1330x670x

Zdroj: CS Bank

Organizovaní zločinci přesouvají „podvodné“ finanční prostředky prostřednictvím řady účtů, aby je zamaskovali. Aby tomu bylo možné čelit, Mastercard posledních pět let spolupracovala s britskými bankami, aby sledovala tok finančních prostředků přes tyto účty a poté je odřízla.“

Na základě poznatků z této sledovací činnosti a jejich překrytí specifickými analytickými faktory, jako jsou názvy účtů, hodnoty plateb, historie plátců a příjemců a vazby příjemce na účty spojené s podvody, poskytuje řešení společnosti MasteCard, založení na AI, bankám informace potřebné k zásahu v reálném čase a zastavení platby ještě dříve, než dojde ke ztrátě finančních prostředků,“ uvedla společnost MasterCard.

Například banka TSB za poslední čtyři měsíce díky systému CFR výrazně zvýšila počet případů odhalení podvodů. Podle analýzy společnosti TSB by bylo díky tomuto systému ve Velké Británii takto ušetřit až 100 milionů liber. Společnost MasterCard uvedla, že by měl být nástroj CFR přijat dalšími bankami během roku 2023.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat