Twitter integruje funkce kolem nabídek práce aktualizováno

Twitter integruje funkce kolem nabídek práce [aktualizováno]
2023-07-21T16:31:26+02:00
• 21. 7. 2023

Zdroj: CNBC (se souhlasem)

1

Aktualizováno 21. 7.

Už před dvěma měsíci se začalo spekulovat, že by Twitter mohl nabídnout možnost hledání práce a samozřejmě nabídky volných pracovních míst. Jak se ukazuje, rozběhly se přípravy. Například webová verze již má některé součásti nachystány. Dokonce některé ověřené organizace dostaly přístup k testování zjednodušené verze. Sociální síť si dokonce vytvořila speciální účet @TwitterHiring, ale ten je zatím bez příspěvků. Zřejmě bude sloužit k propagaci některých nabídek.

F1e945raIAI6X36 1010x972x

Zdroj: @nima_owji (se souhlasem)

Původní článek 20. 5.

Dříve si sociální sítě hodně konkurovaly a bylo trochu těžší určit, na co se vlastně specializují. Dnes je situace trochu jiná a každá si jde tak trochu vlastní cestou, byť konkurenční boj stále existuje v některých oblastech. Twitter si prošel nelehkými časy, zejména s novým majitelem. Zatím jsme mohli vidět dramatické změny u ověřených účtů, API pro vývojáře a celkově funkcionalitě. Situace se ale začíná trochu stabilizovat, byť k dokonalosti je stále daleko. V dohledné době ale Twitter získá novou osobu na pozici CEO, ale než se tak stane, tak zřejmě Elon Musk zavelel koupit jeden start-up.

Hledání práce?

Pod vedením nového majitele Twitteru jsme se dočkali prvního odkupu jiné společnosti. Konkrétně Elon Musk v rámci své sociální sítě koupil start-up Laskie, který byl založen v roce 2021 a dostal investici 6 milionů dolarů. Laskie je soustřeďovalo na hledání pracovních nabídek s využitím moderních technologií a algoritmů.

Webové stránky Laskie byly zastaveny a všechny jejich služby také. Dalo by se říci, že firma přestala existovat a začalo začleňování do Twitteru. Ačkoliv zde není jakékoliv oficiální stanovisko od Twitteru, je celkem jasné, že se zřejmě chystá funkce, která by mohla nabídnout propojení mezi firmami a zájemci o práci.

Twitter

Zdroj: Slate (se souhlasem)

Pokud se potvrdí náš předpoklad, mohl by Twitter začít konkurovat sociální síti LinkedIn, která se dá považovat právě za takový online trh pracovních příležitostí. Bohužel se v poslední době mna této síti šíří více dezinformace a spam, než samotné pracovní nabídky. Elon Musk pravděpodobně začíná budovat svou multislužbu, která má být zaměřena na mnohé oblasti. Kdy se dočkáme nějakých prvních výsledků nebo funkcí, zatím nevíme.

Zdroje: neowin.net, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Doubravský

23. 5. 2023, 7:53

linkedin = myspaces … významem, obsahem, zásahem, … je mi jen záhadou, proč se mu v mediálním prostoru pořád dopřává pozornost a lidé dumají nad tím, kdy a zda vstane z mrtvých. Jediné co linkedinu vlilo do žil naději na život (na přístrojích) byl odkup microsoftem, ale ten síť nepozvedl vůbec nikam a v podstatě do ní jen přidal autorizaci a přihlášení přes microsoft účet. Pokud se do trhu práce obuje twitter, linkedin skončí i jako ten domělý „specialista“ na tuto oblast. Lidé hledající programátory už dnes raději hledí na váš github profil než ten vyumělkovaný přehled úspěchů na linkedin.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat