Oppo chce konkurovat Mediateku, Qualcommu a dalším

Oppo chce konkurovat Mediateku, Qualcommu a dalším
2023-02-25T20:43:59+02:00
• 26. 2. 2023

Zdroj: Oppo

Současný trh s mobilními telefony je značně diverzifikovaný, ale pokud se podíváme na samotné procesory, je zde jen několik značek. Pokud se zaměříme jen na ty firmy, které si kromě mobilního telefonu mohou vyrobit i procesor, tak se seznam omezí na Samsung a Huawei. Samsung si dává na nějaký čas pauzu a Huawei není schopen bez západních technologiích pokračovat ve vývoji a výrobě. Můžeme ještě zmínit Xiaomi, ale jednalo se jen o pokus, který byl krátce na to ukončen. Nyní se ale čím dál více spekuluje o společnosti Oppo.

Oppo a vlastní procesor

Relativně nedávno jsme vás informovali, že společnosti Huawei a Oppo uzavřely licenční dohodu, která je zjevně spojena s chystaným procesorem z dílny Oppo. Sice se ví, že tento čínský gigant investoval miliardy do vývoje a příprav, ale zatím nemáme moc náznaků, co se vlastně chystá.

I tak se objevilo několik zdrojů, které nastiňují následující plány společnosti Oppo. Údajně má být první procesor hotov a samotná výroba bude rozběhnuta v druhé polovině tohoto roku. Prvně by se měl ale procesor objevit až ve smartphonu na začátku roku 2024. K výrobce má Oppo použít technologii od TSMC, konkrétně by se mělo jednat o 4nm verzi. Původně se spekulovalo o 3nm, ale zjevně není kam spěchat.

img 03jpgthumb 800x450x

MariSilicon X; Zdroj: Oppo

Nový procesor bude mít integrovaný 5G modem, takže se nabídne kompletní řešení a nebude nutné používat jiný čip. Zatím ale nevíme, jestli novinka zamíří mezi nejvyšší příčky, nebo se bude jednat o procesor střední třídy. Odhadujeme, že první smartphony s novinkou budou omezeny na vybrané trhy, ale Oppo má dostatek síly, aby došlo k nějaké změně na trhu.

Zdroje: myfixguide.com, gsmarena.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat