Ochrana facebookového účtu může být jednoduše vypnuta, tvrdí bezpečnostní zpráva

Ochrana facebookového účtu může být jednoduše vypnuta, tvrdí bezpečnostní zpráva
2023-02-01T15:00:21+02:00
• 1. 2. 2023

Zdroj: Pixabay

Podle bezpečnostního výzkumníka Gtm Mänôze, který zveřejnil informace na webu Medium.com, může být dvoufaktorová ochrana facebookového účtu jednoduše vypnuta.

Facebook obsahoval bezpečnostní mezeru

Gtm Mänôz ve svém příspěvku uvádí, že v systému správy účtů Meta Accounts Center, který slouží k vzájemnému propojení účtů na Facebooku a Instagramu, může útočník v sekci pro zadání osobních údajů zadat telefonní číslo oběti a toto číslo připojit ke svému účtu na Facebooku. Následně metodou hrubé síly si mohl vynutit ověřovací SMS kód pro ověření účtu oběti. V době, kdy byl tento problém odhalen, neexistoval limit pro počet pokusů o zadání ověřovacího kódu.

facebook 2FA 2000x1308x

Zdroj: Bloomberg

Díky této chybě tak útočník s dostatečnou znalostí mohl deaktivovat ochranu účtu pomocí dvoufázového ověření, čímž se stal účet chráněný pouze heslem. Hesla pak bylo možné zavedenými postupy získat a útočník mohl převzít plnou kontrolu nad účtem oběti. Z dostupných informací není známo, jak dlouho tato chyba byla obsažena v systému správy účtů Meta. Gtm Mänôz uvedl, že tuto chybu objevil v rámci přípravy na vývojářskou konferenci BountyCon pořádanou společnostmi Google a Meta. Mänôz chybu nahlásil 14. září loňského roku a informace o tom, že byla opravena, přišla až 17. října.

Zdroje: techradar.com, medium.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat