HomePod mini získá v aktualizaci nové funkce

HomePod mini získá v aktualizaci nové funkce
2023-01-19T11:49:15+02:00
• 19. 1. 2023

Zdroj: MacRumors

Apple v tichosti představil nový HomePod, který má integrovaný senzor teploty a vlhkosti. Jak se ale ukázalo, tato funkce se brzy rozšíří i na majitelé HomePod mini. Apple pouze aktivuje senzor, kterým verze mini je vybavena, ale doposud byla funkce deaktivována. Budoucí aktualizace softwaru ale přinese vylepšení v rámci zvuku, 

HomePod mini – nové funkce

Zpátky do minulosti – Bloomberg před dvěma lety informoval, že HomePod mini je vybaven senzorem teploty a vlhkosti, který se ve skutečnosti nepoužívá. Ve zprávě autor spekuloval, že by senzor mohl být v budoucnu aktivován prostřednictvím aktualizace softwaru, čímž se dostáváme do současnosti, respektive blízké budoucnosti. 

homepod mini select white 202110 FV1 934x440x homepod mini select orange 202110 FV1 934x440x homepod mini select yellow 202110 FV1 934x440x

Apple aktualizoval své webové stránky a poprvé u HomePod mini zmiňuje čidlo teploty a vlhkosti. Dříve společnost existenci tohoto senzoru ani nepřiznala. Apple zdůrazňuje, že snímač teploty a vlhkosti je jedním ze způsobů, jak může HomePod mini sloužit jako „centrum chytré domácnosti“.

V tuto chvíli stále čekáme na aktualizaci softwaru, která by tento senzor aktivovala. iOS 16.3 bude uvolněn příští týden spolu s novou verzí softwaru pro HomePod. Je pravděpodobné, že právě tyto aktualizace budou těmi, které senzor povolí a zpřístupní uživatelům získat údaje o teplotě a vlhkosti prostřednictvím aplikace Home.

Apple rovněž uvádí, že HomePod mini bude brzy podporovat rozpoznávání zvuku, což je funkce, o které Apple také hovořil při oznámení nového HomePodu. Tato funkce by však měla být spuštěna až později na jaře. Reproduktory pak budou schopny rozpoznávat zvuky alarmu kouře a v případě identifikace zvuku odešlou uživatelům oznámení přímo do iPhonu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat