Apple se zavázal investovat do rozšíření satelitní sítě pro službu nouzového SOS

Apple se zavázal investovat do rozšíření satelitní sítě pro službu nouzového SOS
2022-11-13T09:30:13+02:00
• 13. 11. 2022

iPhone 14 Pro; zdroj: Dotekománie

Letošní iPhony 14 mimo jiné lákají na novinku, kterou je možnost odesílání tísňového SOS volání přes satelitní síť v případě, že se uživatel bude nacházet v oblasti, která není pokryta běžnou mobilní sítí.

Apple investuje další finance do satelitního SOS systému

Nouzový SOS systém, který chce Apple poskytovat, není postaven tak, že by umožňoval volání, či odesílání dat. Vzhledem k tomu, že šířka satelitního pásma je velmi omezená, systém umožňuje odesílat pouze nouzovou zprávu s žádostí o pomoc, nebo polohu, kde se postižený nachází. Služba bude od konce listopadu dostupná prozatím na území USA a v Kanadě a měla by být po dobou dvou let k dispozici zdarma pro majitele nových iPhonů 14.

apple sos 1390x851x

Zdroj: Techcrunch (se souhlasem)

Apple oznámil, že zainvestuje 450 milionů dolarů do satelitní sítě a pozemních stanic, které mají tvořit infrastrukturu pro poskytování možnosti nouzového odesílání žádosti o pomoc. Finanční prostředky by měly proudit do společnosti Globalstar, která zajišťuje satelitní infrastrukturu a se kterou má Apple uzavřené partnerství pro poskytování služby nouzového SOS systému.

Investované finanční prostředky by měly z části pokrýt instalaci nových anténních systémů. Tyto antény budou přijímat signál ze satelitního systému Globalstar. „Spuštění nouzového SOS přes satelit přímo do iPhone je generačním pokrokem v satelitní komunikaci a jsme hrdí, že satelity a spektrální aktiva společnosti Globalstar budou hrát ústřední roli při záchraně životů,“ uvedl výkonný předseda Globalstar Jay Monroe. „Díky investicím společnosti Apple do infrastruktury jsme rozšířili naše týmy v Kalifornii i jinde, abychom mohli budovat, rozšiřovat a modernizovat naše pozemní stanice, a těšíme se na další technologickou kapitolu Globalstar pro záchranu životů.“

Apple do tohoto nouzového SOS systému již investovala zhruba 1,4 miliardy dolarů. Nejednalo se pouze o investici do infrastruktury, ale také do lidských zdrojů, které budou součástí SOS call centra ve kterém bude pracovat zhruba 300 zaměstnanců společnosti Globalstar.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat