Levné Redmi A1+ je konečně venku

Levné Redmi A1+ je konečně venku
2022-10-05T09:35:17+02:00
• 5. 10. 2022

Zdroj: Mi

Pouze jeden měsíc model Redmi A1 vydržel osamocen v nejnižších patrech nabídky. Oficiálního představení se totiž dočkala novinka s označení A1+, která si rovněž od čínského výrobce vysloužila zařazení do programu Android Go. V kuloárech několikrát proběhla informace ohledně příprav tohoto zařízení. Ovšem asi nikdo nečekal tak rychlý nástup na scénu.

Přírůstek do počtu

Do přední části si našel cestu 6,52palcový IPS LCD displej s HD+ rozlišením a klasický „Waterdrop“ výřez zabírá 5megapixelová selfie kamerka. Hardwarovou stránku zastupuje totožná sestava, což znamená čipová sada Helio A22 od MediaTeku, 2GB operační paměť RAM vedle 32GB interní úložiště podporující paměťové microSD karty. O výdrž se stará 5 000mAh článek baterie s 10W nabíjením.

Redmi A1 Plus 1 1280x1280x

Zdroj: Mi

Redmi v podstatě provedlo jen dvě změny oproti původnímu zástupci a obě se týkají zadní části. O něco větší novinkou je přidaný skener otisků prstů. Druhou změnu lze zpozorovat u hlavního fotoaparátu, kde 8MPx objektiv nově doprovází 2MPx snímač. Stále platí microUSB port, funkce dual-SIM, 3,5mm audio jack nebo operační systém Android 12 v edici Go.

Začátek prodeje byl stanoven na pátek 7. října za cenu v přepočtu cca 2 117 Kč a vybírat můžete ze dvou barevných variant – černá, modrá. V zahraničí se již najdou prodejci, kteří tento model nabízí v obchodech.

Redmi A1 Plus 3 500x500x Redmi A1 Plus 2 680x680x

Zdroj: Mi

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat