Knihovny sdílených fotografií na iCloudu přicházejí s iOS 16.1

Knihovny sdílených fotografií na iCloudu přicházejí s iOS 16.1
2022-10-20T09:33:50+02:00
• 20. 10. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Knihovna sdílených fotografií na iCloudu byla jedním z nosných témat při prezentaci iOS 16 na počátku června tohoto roku. Tato novinka významně rozšiřuje funkcionalitu již několik let existujících Sdílených alb. Uživatelé po takovémto rozšíření volali už delší čas, a Apple je nyní vyslyšel.

Přestože se původně očekávalo, že knihovna sdílených fotografií na iCloudu bude součástí již první veřejné verze iOS 16, nakonec k tomu nedošlo – a sdílené fotografie nejsou k dispozici ani v zatím posledním minoritním updatu 16.0.3. Každopádně máme všechny důvody domnívat se, že Applu se konečně podařilo tuto funkci odladit, protože podle nejnovějších zpráv budou sdílené knihovny součástí velkého updatu 16.1, který Apple uvolní pro veřejnost v pondělí 24. října.

Co umí sdílená knihovna

Co tedy od knihovny sdílených fotografií na iCloudu můžeme očekávat? Tato funkce umožňuje uživatelům sdílet jejich knihovnu fotografií (jak její vybranou část, tak celou knihovnu), a to buď manuálně, nebo v automatickém režimu. Knihovnu je možné sdílet přímo z fotoaparátu, a to prostřednictvím nového přepínače v nativní aplikaci Fotoaparát. Můžete si zvolit až 6 uživatelů, se kterými chcete fotografie sdílet, přičemž každý ze zvolených uživatelů může do sdílené knihovny přidávat vlastní obsah.

iCloud Shared Photo Library 01 2000x1000x

Zdroj: 9to5mac (se souhlasem)

Takto popisuje funkcionalitu samotná společnost Apple:

„Knihovna sdílených fotografií na iCloudu poskytuje rodinám nový způsob, jak bezproblémově sdílet fotografie pomocí samostatné knihovny iCloud. Tuto funkci může využívat až šest uživatelů, kteří mohou na obsahu spolupracovat a do knihovny přispívat. Uživatelé mohou sdílet stávající fotografie ze svých osobních knihoven, nebo sdílet nové fotografie, a to jak na základě data jejich pořízení, nebo podle osob zobrazených na fotografiích. Uživatelé také mohou do sdílené knihovny odesílat fotografie automaticky pomocí nového přepínače v aplikaci Fotoaparát. Uživatelé navíc budou dostávat inteligentní návrhy na sdílení fotografií, na kterých jsou členové sdílené knihovny fotografií. Každý uživatel ve Sdílené knihovně může sdílené fotografie a videa přidávat, mazat, upravovat nebo označovat jako oblíbené. Ty se také zobrazují ve Vzpomínkách a v Doporučených fotografiích každého uživatele, takže všichni mohou znovu prožít společné rodinné chvíle.“

Důležitý dovětek: dříve, než příští týden začnete zvát svou rodinu či přátele do vašich sdílených knihoven, přesvědčte se, že i oni už mají ve svých iPhonech nainstalovaný systém iOS 16.1.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat