Google koupil česko-americký startup Alter za 100 milionů dolarů

Google koupil česko-americký startup Alter za 100 milionů dolarů
2022-10-29T16:30:30+02:00
• 29. 10. 2022

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

Společnost Google získala startup Alter, který pomáhá firmám a tvůrcům digitálního obsahu vyjádřit jejich virtuální identitu prostřednictvím avatarů s umělou inteligencí (AI avatarů). Zdroj se znalostí detailů celého obchodu uvádí (pod podmínkou anonymity, protože se jedná o neveřejné informace), že hodnota transakce je 100 milionů dolarů.

Zbraň proti TikToku

Důvodem akvizice je snaha Googlu být schopen lépe konkurovat TikToku. Celý obchod byl dokončen už před dvěma měsíci, aniž by jej obě zúčastněné společnosti (Google i Alter) veřejně oznámily. Nicméně někteří z topmanažerů Alteru později aktualizovali svůj LinkedIn profil, kde uvedli, že nyní pracují pro společnost Google.

Tiskový mluvčí Googlu na přímý dotaz později potvrdil, že došlo k akvizici společnosti Alter, ale finanční detaily obchodu odmítl komentovat.

Google Alter 01 alter 1390x782x

Zdroj: alter

Česko-americká společnost Alter – nejprve pod původním názvem Facemoji – zpočátku vyvíjela plug-and-play technologii, díky které mohli vývojáři her i aplikací vkládat do svých systémů avatary. V seedovém investičním kole startup získal více než 3 miliony dolarů, mimo jiné od společností Play Ventures, Roosh Ventures a Twitter.

Společnost Facemoji letos změnila svůj název na Alter, zakladatelé společnosti Jon Slimak a Robin Raszka (rodák z Třince) na žádost o komentář k prodeji společnosti zatím nereagovali. Vývojářský tým Alteru již přešel pod křídla Googlu, stejně tak jako Jon Slimak. Robin Raszka (druhý ze zakladatelů) si aktuálně dává zaslouženou pauzu.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat