iFixit rozebral nový iPhone 14 a překvapil

iFixit rozebral nový iPhone 14 a překvapil
2022-09-22T15:06:34+02:00
• 22. 9. 2022

Zdroj: iFixit (se souhlasem)

Americká firma iFixit se pustila do rozboru nejnovějšího iPhonu 14, který je v oficiálním prodeji sotva pár dnů. Tradiční demontáž do posledního šroubku odhaluje spoustu zajímavostí, kde dokonce základní provedení převýší ostatní varianty v podobě Pro nebo Pro Max. Naopak telefon si ponechal i některé stinné stránky, které mu možná zbytečně snižují celkové hodnocení.

Překopán od základu

Zatímco modely 14 Pro a 14 Pro Max jsou postaveny na původní základech, tak inženýři z Applu u jediného iPhonu 14 si dali tu práci s kompletním přepracováním vnitřního sestavení jednotlivých dílů. Především přináší jednoduchou výměnu přední a zadní části.

iFixit iPhone 14 2 3730x2798x iFixit iPhone 14 3 2048x1281x

Zdroj: iFixit (se souhlasem)

Doposud například v případě výměny čelního skla musel být současně vypreparován také celý displej. Nyní obě části z každé strany při sobě drží jen 2 šroubky. Nový rám ve středu zařízení má za úkol rozložit sílu při nárazu, čímž suplují silné vrstvy lepidla kolem displeje a baterie u předchozích generací.

iFixit iPhone 14 1 2048x1536x iFixit iPhone 14 4 4000x3000x

Zdroj: iFixit (se souhlasem)

Kalifornský Apple stále chce mít opravy pod kontrolu, proto každý měněný díl vyžaduje softwarové ověření. To mu výrazně ubírá z hodnocení v opravitelnosti. Nicméně skóre 7/10 řadí iPhone 14 mezi nejlépe opravitelné iPhony, což se mimochodem naposledy stalo u iPhonu 7 z roku 2016.

Závěrem zbývá doufat, že sestavení iPhonu 14 bude odrazovým můstkem již pro celou nadcházející 15. řadu, kterou bychom měli poznat v září příštího roku.

Zdroje: ifixit.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat