Google Duo skončilo, další projekt od Google byl pohřben

Google Duo skončilo, další projekt od Google byl pohřben
2022-08-17T19:30:10+02:00
• 17. 8. 2022

Zdroj: arstechnica.com

Google představil v roce 2016 dva nové produkty. Chytrého asistenta Allo a nástroj pro videohovory Duo. Allo skončilo po třech letech, Duo po šesti v letošním srpnu. 17. srpna přišel uživatelům e-mail, že do konce roku se automaticky aplikace Duo v jejich telefonu změní na Meet.

Google Duo Meet Google Duo Meet Google Duo Meet

Zdroj: redakce Dotekomanie.cz

Duo však v Obchodě Play zůstává

Po kliknutí na ikonku Duo se uživateli ukáže informační obrazovka se třemi kartami, kde je popsán přesun na Meet. Po proklikání se informacemi o transformaci, uživateli zmizí ikonka Duo a změní se na Meet se zelenou ikonou. Pokud má uživatel nainstalován původní Meet na zařízení, zůstane mu tam taktéž s barevnou ikonou ve stylu Chrome loga.

Google Duo Meet

Zdroj: Googel

Na zařízení je možné mít dva Meety. V Obchodě Play je však Duo stále dostupné a je k nainstalování, po jeho otevření je však z aplikace vytvořen Meet, který vypadá vizuálně odlišně než původní Meet. Jak Google hodlá situaci vyřešit, zatím není zřejmé, je však evidentní, že transformace není hotová a má ještě chyby.

Google Duo Meet

Zdroj: redakce Dotekomanie.cz

Dle oficiálního e-mailu o změně má aplikace Duo přejít na Meet v barevné verzi a nevytvářet si vlastní odlišnou ikonu a duplicitní aplikaci v zařízení. Uživatel bude nucen si pravděpodobně jednu z duplicitních aplikací odinstalovat. Změna z Dua na Meet již probíhá a měli by ji vidět uživatelé v Česku po kliknutí na nainstalovanou aplikaci Duo v telefonu. Pokud změnu nevidí, nemusí být pro jejich zařízení změna ještě povolena, protože Google v oznámení píše, že celkový proces tranzice chce provést do konce tohoto roku.

Google Duo Meet

Zdroj: redakce Dotekomanie.cz

 

logo-app Google Duo Google LLC Zdarma ANDROID logo-app Hangouts Meet Google Inc. Zdarma ANDROID

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat