Výrobce Infinix vstupuje na český trh

Výrobce Infinix vstupuje na český trh
2022-06-09T15:00:24+02:00
• 9. 6. 2022

Zdroj: Infinix

Relativně nedávno jsme vás informovali, že na český trh vstupuje výrobce mobilních telefonů Tecno. Sesterskou společností je Infinix a obě spojuje Transsion Holdings. Není tak divu, že i Infinix vstupuje na český trh.

Podcast #43 – Jaký je nejlepší mobil od nové značky Tecno?

Infinix v Česku

V samotné tiskové zprávě se více méně uvádí, že právě český a polský trh jsou velmi důležité a považuje je za odrazové můstky pro vstup na další trhy.

„Infinix získal zásadní zkušenosti v mnoha zemích Asie, Latinské Ameriky a Afriky, které nám potvrzují, že kombinací vysoce kvalitních produktů, přijatelné ceny a technologie můžeme dobýt i ty nejnáročnější trhy, jako je Česká republika. Jako moderní značka rozumíme současným potřebám mladých uživatelů. Věříme, že Infinix si rychle získá srdce české mládeže a pomůže jí těžit z virtuálního světa. Český a polský trh jsou pro nás klíčové, protože je tu náročná, ale technicky zdatná populace, která má dostatečný příjem a geograficky můžeme v regionu dále expandovat,“ říká Benjamin Jiang, generální ředitel Infinixu.

Infinix je relativně mladou společností, vznikla v roce 2013. Nějakou dobu ji sledujeme, ale zatím se soustřeďovala na trhu v Asii, Latinské Americe a Africe. Soustřeďuje se hodně na levnější mobilní telefony, ale oproti sesterské společnosti Tecno najdeme v nabídce Infinix i smartphony s podporou sítí páté generace.

Infinix Mobile3 2048x1365x

Zdroj: Infinix

Zatím jde spíše jen o oznámení a první mobilní telefony do český obchodů zamíří zanedlouho. I tak lze najít první kousek u některých prodejců. Jde o model Infinix Hot 10 Lite za 2 299 Kč. Oficiální české stránky ale uvádí, že k nám zamíří modely jako HOT 12 PLAY s 6000 mAh baterií, HOT 12i s 5000 mAh nebo třeba ZERO 5G s podporou nové generace sítí.

Milníky společnosti

  • V roce 2021 společnost Infinix Mobile vydala nový model smartphonu – ZERO X Pro s fotoaparátem 108MP a funkcí zoomu 60X Moon Shot. Produkt již získal dvě ocenění na Asian Telecom Awards 2022 – Technologická inovace roku a Marketingová iniciativa značky roku v Číně,
  • Ve druhé polovině roku 2021 Infinix uvedl na trh první koncept telefonu s rychlým nabíjením 160 wattů,
  • V roce 2021 získal NOTE 10 Pro ocenění iF DESIGN AWARD,
  • V roce 2020 byla značka zařazena do seznamu Top 15 globalizujících se čínských značek, které sledují BrandZ 2020.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat