OSOM OV1 měl být pokračováním Essential PH-1, ale nyní se jmenuje Solana Saga aktualizováno

OSOM OV1 měl být pokračováním Essential PH-1, ale nyní se jmenuje Solana Saga [aktualizováno]
2022-06-24T06:30:34+02:00
• 24. 6. 2022

Zdroj: OSOM

Aktualizováno 24. 6.

Ještě mobilní telefon nespatřil světlo světa a už má za sebou dlouhou cestu plnou změn. Původní tým stojící za mobilem Essential PH-1 se rozhodl pokračovat a byla vytvořena společnost OSOM. Smartphone se měl jmenovat OV1 a dokonce už byly potvrzeny některé specifikace a také designové prvky. Nyní ale přichází změna a mobilu se tak trochu ujímá Solana, blockchainová platforma. Stále za výrobou bude stát OSOM, ale mobil jako takový se přejmenuje na Solana Saga.

887c3dfeb230538a6e3725c3b9191314 1200x675x

Zdroj: Solana

Součástí této spolupráce bude vybavení mobilního telefonu o blockchain prvky, tokeny, NFT a také digitální peněženku. Již nyní je k dispozici i SDK pro vývojáře. Solana Saga přijde na trh v první polovině příštího roku za cenu 1000 dolarů, což je v přepočtu přibližně 23 500 Kč. Měl by se mimo jiné prodávat o v EU, takže cena by se mohla pohybovat i s daní kolem 30 500 Kč.

Kromě toho se potvrzují další specifikace. Na použití procesoru Snapdragon 8+ Gen 1 se nic nemění. Displej bude typu OLED s úhlopříčkou 6,7 palců, k dispozici bude 12 GB RAM, 512 GB prostoru pro data, baterie o kapacitě 4100 mAh (s podporou bezdrátového nabíjení) a čtečkou otisků prstů na zadní straně. Na zadní straně budou foťáky s rozlišením 50 a 12 MPx, přední bude mít 16 MPx.

gsmarena 002 1 1200x1200x

Zdroj: Osom via GSMArena

Aktualizováno 22. 5.

Po dvou měsících se opět ozvala společnost OSOM s informací kolem svého prvního smartphonu. Na sociálních sítích potvrdila, že právě model OV1 nabídne Snapdragon 8+ Gen 1. Bude se tak o jeden z prvních mobilů s tímto novým procesorem. Dá se ale tedy očekávat, že s tím bude souviset i samotná cena. Na tu si budeme muset počkat stejně jako na další specifikace.

Aktualizováno 3. 3.

Na konci minulého roku jsme se dozvěděli o existenci mobilu OSOM OV1 a nyní zde máme další informace o tomto modelu přímo od samotné společnosti. Firma uvedla, že se mobil objeví na trhu na konci tohoto roku. Kromě toho jsme se dočkali zveřejnění dalších fotek mobilu. Máme očekávat Snapdragon 8 Gen 1, dvojici foťáků na zadní straně (48+16 MPx), přední 16MPx snímač, ochranné sklo Corning’s Gorilla Glass Victus a také 4 až 5 let bezpečnostních aktualizací.

Spec reveal 2 1200x800x Spec reveal 1 1200x800x

Zdroj: OSOM via xda-developers

Původní článek 21. 12.

Před nějakou dobou vznikla společnost Essential, kterou založil Andy Rubin, otec systému Android. Bohužel jsme se dočkali jen jednoho smartphonu, který měl na tehdejší i dnešní dobu neuvěřitelně rychlé aktualizace. Někdy dokonce dostal bezpečnostní aktualizaci dříve než samotné Pixely od Googlu. Firma ale již zanikla, přičemž samotnou značku vlastní nováček na poli příslušenství, Nothing. Dnes zde máme první pohled na mobil OSOM OV1 od týmu z Essential.

Společnost Essential končí, projekt „otce“ Androidu nevyšel

OSOM OV1

Jason Keats pracoval pro Essential a nyní vlastní novou firmu OSOM. Dá se říci, že původní tým stojící za smartphonem Essential PH-1 se opět zformoval. Zatím nemáme k dispozici nějaké informace o výbavě, jen první pohled na zadní stranu nadcházejícího mobilu OSOM OV1.

Ten si nese podobné schéma značení jako původní model. OSOM OV1 je zkrácenina OSOM Vault 1. Firma si chce udržet podobný designový přístup a pravděpodobně také stejný model podpory. Firma chce také klást důraz na bezpečnost a ochranu soukromí, přičemž máme očekávat čistou podobu systému Android.

OSOM OV1 back teaser Android Police 750x750x

Zdroj: OSOM via AndroidPolice

Jason Keats by chtěl vybudovat ze společnosti OSOM věrohodnou značku a dokonce jsou zde plány na uvedení atypického smartphonu Essential Project GEM. Prvního modelu se ale máme dočkat až v létě příštího roku. V tuto chvíli jsou plány směřovány na americký trh a také ten evropský. Rozhodně to nebude mít tento nováček jednoduché a o úspěchu rozhodne výbava, cena a podpora.

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com, androidpolice.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat