Instagram zavádí řád do záplavy Stories

Instagram zavádí řád do záplavy Stories
2022-05-18T09:29:41+02:00
• 18. 5. 2022

Zdroj: Dotekománie

Instagram se v posledních měsících hodně zaměřil na dočasné příběhy, tedy Stories. Každou chvíli se objevuje nová nálepka, funkce nebo filtr. Toho samozřejmě využívají nejen uživatelé, ale také se hodně zapojují samotní tvůrci. Ti dokáží vyprodukovat mnoho dočasných příspěvků, což může být pro běžného uživatele kontraproduktivní. Instagram ale i na toto myslí.

Nejen limit, i otázka

Některé účty umí vyprodukovat desítky až stovky příběhů za den. V některých případech to ale může být dosti otravující, jelikož je pak uživatel zahlcen obsahem, který ho v danou chvíli nemusí zajímat. Instagram má již nyní limit, že jeden účet může poslat maximálně 100 příběhů najednou, i toto číslo může být až příliš pro některé.

Proto asi došlo k rozhodnutí, že se přidá jedna malá vychytávka. Pakliže sledujete účet, který vydá velké množství příběhů najednou, můžete se setkat s otázkou, jestli je chcete všechny vidět. Pokud odpovíte ne, následuje další příběh mimo tuto sérii. Ten může pocházet od stejného účtu. Z toho se dá odvodit, že funkce má jen nabídnout možnost přeskočení jedné série příběhů, které byly vydány rychle za sebou.

FS hYqYWQAA OWa 1169x819x

Zdroj: Phil Ricelle (se souhlasem)

Pokud uživatel vydá například 20 příspěvků v rámci Stories, tak uživatelé vidí první tři a pak následuje otázka, jestli chtějí pokračovat ve sledování. Tvůrci tak v podstatě mohou zaznamenat, že velké množství obsahu nebude mít dostatečný počet zhlédnutí. Zatím se tato novinka objevila v Brazílii, ale asi funguje u všech. Bohužel jsme ji ještě nezaznamenali, jelikož nikdo z redakce nesleduje takové „spamery“.

Zdroje: 9to5mac.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat