Google ukončuje Asistent Snapshot, datum pohřbu nestanovil

Google ukončuje Asistent Snapshot, datum pohřbu nestanovil
2022-03-20T15:00:44+02:00
• 20. 3. 2022

Google je znám pohřbíváním velkého množství svých projektů. Brzy na tomto seznamu přibude i Snapshot, který dožívá v Google Asistentovi. Funkce byla pozůstatkem Google Now, předchůdce Asistenta, který byl prvním launcherem s chytrým rozhraním.

Google Asistant Snapshot

Zdroj: Google

Snapshot ještě stále nabízí výstřižek neboli krátký přehled toho, co uživatele čeká v daném dni, jaké má úkoly, co má vyřídit, kdy mu například letí letadlo nebo zda začíná představení, na které si koupil lístek. Ukazuje, jaké jsou vhodné restaurace k navštívení nebo co ho čeká v dlouhodobějším přehledu událostí. Nechybí ani přehledy akcií, sdílení polohy na mapě, podcasty, poznámky, tipy do kina či zvláštní připomenutí, že se blíží narozeniny vlastníka telefonu.

Google Asistant Snapshot

Zdroj: Google Asistant

Funkce z Asistenta nezmizí, jen si je tak snadno nezobrazíte

Funkcí bylo mnoho a koncový uživatel o ně nepřijde, přesunou se totiž zcela pod Google Asistenta a nebudou v samotné podkategorii Snapshot. Zmizí tak veškerá přehlednost a možnost uspořádání si toho, co uživatele zajímá a chce vidět. Bez Snapshotu nyní není možnost, než všechny požadované věci do Asistenta hlasem nadiktovat nebo napsat a čekat na jejich zobrazení. Veškerá přehlednost zmizí, zatím však není určeno kdy.

Google na své stránce nápovědy popisuje, kde najít informace ze Snapshotu. Alternativu pro jednotné zobrazení vše požadovaných položek nenabízí a vše si tedy musí uživatel vyhledat zvlášť a postupně. Datum ukončení služby není nikde uvedeno, o konkrétní náhradě se dle nápovědy ani neuvažuje.

Google Asistant Snapshot

Zdroj: Google Asistant

Zdroje: 9to5google.com, androidpolice.com, blog.google, support.google.com, support.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat