Black Shark 5 a 5 Pro se představí již tento měsíc aktualizováno

Black Shark 5 a 5 Pro se představí již tento měsíc [aktualizováno]
2022-02-15T16:30:16+02:00
• 15. 2. 2022

Black Shark 4; Zdroj: Black Shark

Aktualizováno 15. 2.

Představení Black Shark 5 a 5 Pro by mělo proběhnout již tento měsíc. Mobily procházejí certifikacemi a odhalují se další specifikace. Původně se zmiňovala 100W technologie nabíjení. Ukazuje se, že by i základní model měl mít 120W nabíjení, přičemž kapacita baterie bude 4650 mAh. Nejvybavenější verze bude mít až 16 GB RAM a 512GB úložiště. Black Shark 5 bude mít 64Px hlavní foťák, verze Pro pak nabídne 108MPx snímač. Přední strana bude vybavena 13MPx snímačem.

Aktualizováno 23. 1.

Black Shark začíná potvrzovat specifikace nadcházejícího top modelu pro hráče. Novinka skutečně nabídne Snapdragon 8 Gen 1. K dispozici budou dva modely – Black Shark 5 a Black Shark 5 Pro. Sice jsme se zatím nedozvěděli oficiální datum, ale na základě prvního obrázku lze odhadnout, že uvedení je naplánováno na únor. Společnost totiž uvádí, že představení se odehraje velmi brzy.

BLack Shark 5 teaser 1080x1440x

Zdroj: Black Shark

Původní článek 14. 1.

Společnost Xiaomi připravuje oživení značky Black Shark, pod kterou tradičně vychází telefony s herním zaměřením. Poslední generace dorazila v březnu loňského roku, takže 5. pokračování této série můžeme na mobilním trhu vyhlížet ve stejnou dobu. Čínský výrobce by se měl především postarat o navýšení celkového výkonu nebo zkvalitnění čelního panelu.

Správným směrem

Aktuální únik blíže přibližuje dvě varianty, kde základní provedení nese kódové označení Katyusha a model s přívlastkem Pro nazývají Patriot. Do základní verze mají nasadit AMOLED displej E4 od Samsungu, kterému náleží 120Hz obnovovací frekvence. Uvnitř poběží čipová sada Snapdragon 888+ či 4 600mAh článek baterie podporující technologii rychlého 100W nabíjení. To zatím silně připomíná sestavu z Black Shark 4S Pro.

Lepší konkurencí se stane Black Shark 5 Pro, kam chtějí nasadit 6,8palcový AMOLED displej s QHD+ rozlišením a 144Hz obnovovací frekvencí. Výkon má zajistit čipset Snapdragon 8 Gen 1 od Qualcommu, který požene 5 000mAh baterie se 120W nabíjením. Samozřejmostí bude přítomnost nejnovější verze operačního systému Android 12 pod vlastním rozhraním JOYUI. Bližší informace v následujících týdnech nepochybně přinese také místní úřad TENAA, známý benchmark Geekbench nebo databáze Google Play Console.

Zdroje: gizmochina.com, gsmarena.com, gizmochina.com, gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat