Bankovní účet sponzorovaný článek

Bankovní účet [sponzorovaný článek]
2021-12-06T06:29:26+02:00
• 6. 12. 2021

Ať už dostáváte pravidelný příjem nebo máte peníze, které si chcete naspořit, vždy je vhodné mít bankovní účet. Běžné účty jsou pohodlné, bezpečné a nabízejí přístup k různým bankovním produktům. Osobní účty jsou k dispozici v každé bance a umožňují vám efektivně spravovat své finance. Seznamte se s výhodami bankovního účtu.

Proč mít bankovní účet?

Vložení peněz na váš osobní účet je bezpečnější než jejich uložení v příslovečném slamníku. Díky platbě v hotovosti na účtu se eliminuje riziko krádeže nebo ztráty finančních prostředků v důsledku ztráty nebo zničení. Jedná se o velmi důležitý problém, protože všichni víme, jak obtížné je vydělávat peníze. Zajištění bezpečnosti vašich vlastních úspor by proto mělo být prioritou pro každou rozumnou osobu. Dnes navíc je naprosto běžnou věcí bankovní účet zdarma, který je zcela bez poplatků.

Usnadněte si správu rodinného rozpočtu

Druhou výhodou vlastnictví účtu v bance je lepší správa domácího rozpočtu. Současné osobní účty mají tolik řešení, že díky nim můžete rychle a snadno platit účty, založit si spoření, vzít si půjčku a dokonce investovat na burze nebo požádat o možnost přečerpání účtu, které vám umožní kontokorent. Navíc některé účty obsahují různé finanční plánovače, které archivují vámi provedené výdaje. Díky tomu můžete snadno zjistit, ve které oblasti vašeho života utrácíte nejvíc.

Ochrana peněz

Hotovost uložená na běžném účtu je v bance v naprostém bezpečí. Všechny peníze nashromážděné na osobním účtu jsou 100% chráněny pojištěním vašich vkladů až do výše 100 000 euro. Toto je další funkce související se zabezpečením našich peněz. Není žádným tajemstvím, že investování peněz do finančních nástrojů nesouvisejících s bankami, tj. Investiční fondy, akcie, suroviny, měny nebo jiné než státní dluhopisy, nesou riziko ztráty části nebo dokonce celého splaceného kapitálu. Prostředky vložené na bankovní účet jsou chráněny celé.

Vybudujte si dobrou bankovní historii

Mít bankovní účet pomáhá budovat si kladnou (v některých případech inegativní) bankovní historii účtu. Lidé, kteří pravidelně používají své běžné účty, mohou snadno dokumentovat svůj příjem, který se stane základem pro výpočet jejich bonity. Tato výhoda osobních účtů se ukáže jako neocenitelná, zejména pro lidi, kteří mají v úmyslu v budoucnu koupit byt, pozemek nebo postavit dům pomocí hypotéky. Historie účtu může být také jednou z výhod a žadatelé o hypotéku si mohou žádat o lepší úvěrové podmínky. Rodiče mohou založit účet i dětem, aby se naučily hospodařit. Později pak lze využívat bankovní účet pro studenty. V případě, že při studiu pracujete brigádně nebo na HPP, můžete si budovat kladnou historii.

Osobní účet je jedním ze základních nástrojů, které bychom měli na finančním trhu využívat. Je však třeba mít na paměti, že dobrý osobní účet je takový, který plně splňuje naše očekávání.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat