Vychází Chrome 93 v beta verzi, nabízí i upravený design

Vychází Chrome 93 v beta verzi, nabízí i upravený design
2021-07-31T15:00:24+02:00
• 31. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nedávná aktualizace webového prohlížeče Chrome 92 přinesla několik novinek, přičemž se Google zaměřil na vylepšení zabezpečení proti podvodným stránkám, což se dotklo i snížení nároků na hardware. Již zde máme Chrome 93 v beta verzi a novinek je opět několik. Google se opět trochu více zaměřil na PWA.

Vychází Chrome 92, zaměřuje se na vylepšení zabezpečení

Chrome 93 Beta

Nová verze představuje vylepšený proces dvoufaktorového přihlášení skrze OTP kód zaslaný přes SMS. Je zde několik podmínek. Webová stránka musí novou metodu podporovat a na vašem mobilu i počítači musí být právě Chrome 93. Jestli že je vše splněno, budete moci OTP kód použít z mobilního telefonu na počítači bez zdlouhavého přepisování.

Dále zde máme vylepšení u PWA. Nově totiž tyto webové progresivní aplikace budou moci automaticky otevírat URL adresy k nimi spojené. To znamená, že pokud kliknete na odkaz na Twitter, bude moci systém otevřít odkaz přímo v PWA verzi aplikace Twitter místo v běžném webové prohlížeči. Co se týče PWA, tak vývojáři dostanou možnost doplnit status bar o vyhledávání, ovládací prvky a také si budou moci změnit titulek.

chrome 93 title bar content pwa 800x623x

Zdroj: Google

Došlo také na vylepšení podpory více oken, ale zejména si uživatelé všimnou, že Chrome 93 získává design Material You, což je novinka z letošní vývojářské konference. Zde je ale potřeba Androidu 12. Na takových zařízeních se doplňkové barvy v designu Chromu přizpůsobí nastavení systému. Právě verze 12 se snaží nabídnout dynamický vzhled zpravidla založený na zvolené tapetě. U Chromu půjde hlavně o zvýrazněné záložky, texty a další prvky. Dominantní barva je stále bílá nebo černá (tmavě šedá).

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat