Qualcomm chystá nové procesory pro chytré hodinky

Qualcomm chystá nové procesory pro chytré hodinky
2021-07-26T09:59:46+02:00
• 28. 7. 2021

Zdroj: Tag Heuer

V červnu minulého roku jsme se dočkali nového procesoru pro chytré hodinky od společnosti Qualcomm. Letos ale došlo k poměrně zásadnímu oznámení. Dočkali jsme se Wear OS 3, na kterém spolupracuje s Googlem i Samsung. Bohužel aktualizace bude dostupná jen právě pro novější procesory. V tomto týdnu ale přibyla další novinka, respektive předzvěst novinek. Qualcomm oznámil své plány na nové procesory pro chytré hodinky.

Konečně, nový procesor Snapdragon Wear 4100 pro hodinky

Qualcomm a Wear OS

Qualcomm nesmí zůstat pozadu, jelikož je to hlavní dodavatel procesorů pro chytré hodinky se systémem Wear OS. Konkurencí je i Samsung, ale ten bude své procesory používat jen u svých hodinek. Do jisté míry je zde konkurence i v podobě Mediateku. Qualcomm zatím nepředstavil nový procesor, ale stane se tak během následujících měsíců.

Dle jeho vyjádření investuje nemalé prostředky do zcela nových modelů, přičemž na podporu celého ekosystému zakládá program Qualcomm Wearables Ecosystem Accelerator, kam se připojilo již 60 subjektů ze segmentu chytrých hodinek. Najdeme zde společnosti jako Arm, BBK, Fossil, Oppo, Verizon, Vodafone a další. Cílem je napomoci s vývojem nových hodinek a hlavně těsněji propojit všechny klíčové hráče.

snapdragon wear accelerator 02 1381x772x

Zdroj: Qualcomm

Qualcom se při vývoji nových procesorů soustředí zejména na čtyři oblasti. Jednou z nich je propojitelnost, bohatší funkce a také konektivita, kde mimo jiné zmiňuje dokonce i 5G, ale to se asi nějakou dobu nebude týkat hodinek. Ostatně nové procesory půjde použít i v jiných zařízeních než jen hodinkách. Samozřejmě zmiňuje i výdrž na jedno nabití, kde je cílem se dostat na 5 dnů.

Sice se jedná o zajímavé a pozitivní přísliby, ale budeme si muset počkat, až budou procesory představeny. Ve spojení s novým systémem a zkušenostmi od Samsungu možná čeká Wear OS slibná budoucnost.

Zdroje: ubergizmo.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat