Google Fotky pomohou s vytvořením jednoho alba mezi přáteli

Google Fotky pomohou s vytvořením jednoho alba mezi přáteli
2021-07-16T13:30:48+02:00
• 16. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie

Google Fotky mají mnoho funkcí a rozhodně nabízí dostatečně konkurenční potenciál. Společnost se chlubí automatizovanými funkcemi a pokročilejším vyhledáváním, kde v podstatě stačí jen zadat například název objektu a systém se pokusí dohledat všechny snímky. V poslední době se hodně společnost zaměřuje na funkce kolem sdílení. Další zřejmě přibude v brzké době.

Google Fotky a přátelé

Pokud dnes cestujete s přáteli nebo jste na nějaké akci, někdy se hodí vytvoření jednoho sdíleného alba, kam mohou ostatní přispívat. Funkce je dostupná již nyní a vyžaduje vytvoření alba, následné nasdílení mezi přáteli nebo rodinu a udělení jim práv k nahrávání. Jane Manchun Wong prohledávala zdrojový kód aplikace pro Android a objevila zřejmě nadcházející novinku.

Aplikace Google Fotky získá miniaturní banner, který bude vyzývat k zeptání se přátel k nasdílení fotografií. Po kliknutí se zobrazí informace o sdílení odkazu. Pokud mají také Google Fotky a účet, budou moci rovnou nahrát snímky. Více toho není známo ze samotného zdrojového kódu, ale můžeme odhadnout, co Google udělá jinak, než při běžném sdílení alba.

google fotky 3611x2036x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nová funkce může být jen prostředkem k získání snímků od přátel bez nutnosti sdílení celého alba. Dále také může být celá funkce mírně automatizovaná. Například Google rozpozná kontakty na snímcích a odhadne, kdo by mohl přispět do alba, i třeba na základě dalších informací, pokud je uživatelé sdílí. Budeme si muset počkat na oficiální uvedení této novinky. Již nyní ale může napomoci k rychlejšímu získávání snímků od přátel.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat