Nová verze aplikace Radia.cz spotřebovává jen polovinu dat

Nová verze aplikace Radia.cz spotřebovává jen polovinu dat
2021-06-12T13:30:27+02:00
• 12. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Vývojáři ze skupiny Media Bohemia vydávají nový update aplikace Radia.cz, jejímž hlavním novinkou je poloviční spotřeba dat oproti předchozí verzi. Posluchači tak již nemusí tolik omezovat dobu poslechu, a neustále hlídat spotřebovaná data na svém telefonu. Hudební portál nově přináší i podporu chytrých reproduktorů přes Chromecast a AirPlay. „Přešli jsme na nový formát audia AAC 64 kbit, což je formát, který hraje srovnatelně kvalitně jako 128 kbit mp3 ve staré aplikaci, ale spotřebuje jen polovinu dat,“ popisuje Jan Šindelář projektový manažer.

radiacz

Zdroj: Radia

Nové možnosti připojení

Aplikace přináší i několik dalších novinek v oblasti kompatibility. Chystají se však i další změny na druhou půlku tohoto roku. Ve starší verzi aplikace bylo možné připojit reproduktory pouze přes bluetooth. „Posluchači mají nyní běžně doma chytré reproduktory jako Homepod, Google Nest, Sonos, Bose či autorádio s podporou Chromecast a Airplay, proto jsme tyto protokoly přidali do nové aplikace Radia.cz,“ doplňuje Šindelář. Tlačítko na přenos zvuku do vzdáleného zařízení je nově umístěno přímo vedle tlačítka play pro jednodušší ovladatelnost.

unnamed 8 2 568x1013x unnamed 9 568x1013x

Zdroj: Radia

Radia.cz dnes nabídnou na sto různých rádií. Aplikace nyní rovněž nabízí možnost tmavého režimu. Vývojáři se chystají v letošním roce přidat podporu widgetů a rozšíření pro Android Auto a Apple Car, které je naplánované na podzim letošního roku. „V budoucnu se chystáme přidat podporu i pro hlasové asistenty Siri, Alexa a další,“ upřesňuje Jakub Šmejkal manažer a vývojář.

V komentářové sekci u aplikace se objevily v průběhu dubna a května informace o problémech s funkčností aplikace po poslední květnové aktualizaci, vývojáři poradili vymazání dat aplikace a začít tzv. na novo. Hudební aplikaci si zatím stáhlo přes 10 000 osob.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat