Chrome Beta 92 přináší několik novinek

Chrome Beta 92 přináší několik novinek
2021-06-05T16:30:24+02:00
• 5. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Sice dochází k pravidelnějšímu vydávání nových verzí webového prohlížeče Chrome, i tak některé novinky se objevují nezávisle na aktualizaci. Google je totiž spouští skrze nastavení svých serverů. Například nedávno jsme se dočkali nástroje pro pořizování snímků webových stránek. Tentokrát zde ale máme Chrome Beta ve verzi 92.

Vychází Chrome 91, největší novinka se týká tabletů

Beta s několika novinkami

Asi byste očekávali, že beta verze nebude nějak rozlišovat uživatele a všichni dostanou k dispozici k vyzkoušení vše, co Google testuje. Bohužel tomu tak není, což dokazuje vylepšení adresního řádku. Standardně se zde nachází mikrofon pro rychlejší zadávání hlasem, ale někteří uživatelé mohou zaznamenat, že je zde navíc ikona foťáku.

Screenshot 20210604 100734788 1 1080x2400x Screenshot 20210604 104610220 1080x2400x

Zdroj: AndroidPolice

Konkrétně se jedná pro zkratku ke spuštění funkce Google Lens, pomocí které lze vyfotit objekt a nechat ho následně dohledat Google, případně analyzovat snímek a získat z něj třeba text. Jak se ale ukazuje, nejde o jediný experiment v tomto místě aplikace. Někteří zde mohou spíše najít zkratku pro zobrazení všech oken.

Další změny jsou spíše pro vývojáře. Například File Handling API poslouží vývojářům, aby umožnili uživatelům nastavit otevírání specifických souborů pomocí jejich webové aplikace. Rozšíří se tak možnosti a uživatel se nebude muset spoléhat jen na ty aplikace, které jsou nainstalované na zařízení.

Chrome Beta 92 má také novější engine pro JavaScript, došlo na rozšíření možností filtrování dat u Web Bluetooth API a webové aplikace dostanou jednodušší animace pro přechod. Vzhledem k tomu, že se jedná o beta verzi, asi není seznam novinek kompletní a možná se některé nedostanou jen tak do stabilní verze.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat