Vychází Chrome 91, největší novinka se týká tabletů

Vychází Chrome 91, největší novinka se týká tabletů
2021-05-26T08:00:35+02:00
• 26. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nedávno vyšla první beta verze Chromu 91, která přinesla změnu vzhledu formulářů. Dnes zde máme plnou stabilní variantu, která i tak přináší něco nového. Dost změn nejde jen tak vidět, ale měli byste je postupem času postřehnout.

Vychází Chrome Beta 91, mění vzhled formulářů

Nezapomnělo se na tablety

Webový prohlížeč Chrome vychází sice pod jednou verzí, ale je k dispozici pro několik platforem. Například linuxová verze přichází s podporou DNS over HTTPS (DoH). Dále došlo k úpravě chování seskupených tabů, které je možné pozastavit, respektive zmrazit, aby došlo k uvolnění systémových prostředků.

U webových progresivních aplikací (PWA) jsme se dočkali úpravy, která se dotkne jen počítačů. Nově si můžete nastavit, jestli se má konkrétní aplikace ihned spustit po přihlášení. Novinka se nachází pod kontextovým menu, které vyvoláte u jakékoliv PWA aplikace (chrome://apps). Pokud nic takového nevidíte, můžete si ji dodatečně aktivovat přes experimentální funkce (#enable-desktop-pwas-run-on-os-login).

Chrome 1 5736x3220x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Asi tou nejviditelnější novinkou je samotná identifikace Chromu na tabletech. Původně stránka detekovala Chrome jakoby běžel na mobilním telefonu, nově zde bude informace, že se jedná o desktop. Jinak řečeno, stránka bude zobrazena jako pro počítače, ne pro mobily.

Na iOS zařízení došlo k vylepšení zabezpečení, kdy vás bude Chrome varovat, pokud budete ukládat hesla v rámci webu, který spadá do kategorie phishingových webových stránek. V Chromu došlo k dalším úpravám, kde například jsou blokována dialogová okna aktivovaná přes JavaScript u iframe prvků s jinou zdrojovou stránkou, než jsou zobrazovány.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat