OnePlus Nord 2 dostane top procesor, nikoliv však od Qualcommu

OnePlus Nord 2 dostane top procesor, nikoliv však od Qualcommu
2021-03-06T11:30:31+02:00
• 6. 3. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

5

OnePlus loni představil svůj první smartphone zapadající do střední třídy s názvem Nord (recenze), poté pak ještě dvojici levnějších modelů Nord N10 5G a Nord N100. Nyní na povrch vyplouvají informace o připravovaném OnePlus Nord 2, který by se měl vrátit ke kořenům tohoto výrobce, kdy byl spojován s výrazem „zabiják vlajkových lodí“.

Velké ambice a návrat ke kořenům

Podle informací se OnePlus u modelu Nord 2 zaměří primárně na vylepšení výkonu. V první verzi Nord se nacházel Snapdragon 765G, který nabízel dostatek výkonu s podporou 5G jako bonus. OnePlus obecně do všech svých zařízení používal pouze procesory od Qualcommu, u Nord 2 by to ale mohlo být úplně jinak. Použití procesoru od MediaTeku není tak zásadní informací, ale spíše to, že se má jednat o MediaTek Dimensity 1200, tedy ten vůbec nejvýkonnější, co se týká MediaTeku.

DSC 3575 2 4140x2759x 1

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud se tyto spekulace vyplní, bude se tak jednat o první zařízení OnePlus poháněné čipovou sadou od MediaTeku. Oproti původnímu Nord a Snapdragonu 765G by tak nejenže razantně narostl výkon, ale také by přibyla nativní podpora 5G pro obě SIM karty.

Prozatím jsou další informace o připravovaném OnePlus neznámé, známe pouze potencionálně použitý procesor. Otazník také visí nad konečnou cenovkou. Pokud by totiž byla příliš nízká, sice by OnePlus zaujal mnoho zákazníků, zároveň by tím ale byl sám proti sobě, jelikož by mohl oslabit prodeje svého chystaného top modelu OnePlus 9.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Martin Makeš

7. 3. 2021, 15:47

Zdeňku jakou metodu mám dát přes oxygen ubdater na nordu ? Full ubdate ? Nesmaže se mě nic ? Všechno tam zůstane ? Když chci aktualizovat nord mám dát ful ubdate ? ;) Na finální android 11?

Lukáš Biel

6. 3. 2021, 14:16

Jsem dlouholetým fandou a zastáncem OnePlus značky, ale poslední dobou to s nimi jde opravdu z kopce. Mediatek procesor? To vážně?
A kde je A11? Pro můj 7T Pro ho slibovali v Prosinci. Je březen a po A11 ani náznak, jen nějaký bety se spoustou problémů. Než se to dostane v plné verzi, bude už venku A12…fakt ostuda OnePlus #palecdolu

Přemysl Vaculík

VIP 6. 3. 2021, 20:18

Je pravdou, že letos vede Samsung, zbytek nikde. Celkem nepoměr v porovnání s minulým rokem.

Martin Makeš

6. 3. 2021, 12:16

Kdy dostanu Android 11 na základní nord ? Přes Ota ? Když hledám píše mi to pořád Android 10 nejnovější

Zdeněk Műller

6. 3. 2021, 13:17

Zkus Oxygen Updater. Nám to šlo přes něj.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat