Xiaomi Mi 11 Pro nabídne jiný design zad aktualizováno

Xiaomi Mi 11 Pro nabídne jiný design zad [aktualizováno]
2021-01-14T15:00:31+02:00
• 14. 1. 2021

Zdroj: xda-developers.com

1

Aktualizováno 14. 1.

Už nyní máme náznaky, že Xiaomi Mi 11 ve verzi Pro nabídne rozmanitější sadu foťáků na zadní straně. Kromě toho se objevují náznaky, že bude k dispozici ještě verze Xiaomi Mi 11 Pro+. Nejnovější spekulace naznačují, že můžeme očekávat 120W nabíjení přes USB C. Ale to nebude vše. Uživatelé budou moci využít i 80W bezdrátové nabíjení, ale k tomu budou muset dokoupit nabíječku navíc.

Xiaomi Mi 11 Lite se odhaluje, dorazit má už v březnu

Aktualizováno 2. 1.

Zatím se odhaduje, že Xiaomi Mi 11 Pro bude představeno v únoru. Dost specifikací by mělo být stejných, ale je jasné, že zadní modul s foťáky bude větší. Nyní se objevuje tiskový obrázek, který ukazuje zcela jiný design. K dispozici budou celkem čtyři foťáky, přičemž jeden by měl být schopen až 120násobného digitálního přiblížení. Mělo by se jednat o ekvivalent až 120mm.

gsmarena 001 10 1200x675x

Zdroj: gsmarena.com

Co se týče specifikací, asi dojde na změnu displeje. Měl by nabídnout rozlišení 1440×3200 pixelů, 120Hz obnovovací frekvenci a maximální jas až 1500 nitů. Dotyková plocha by měla pracovat na frekvenci 480 Hz.

Původní článek 29. 12.

Včera společnost Xiaomi představila svůj top model pro rok 2021. První jsme se dočkali uvedení v Číně, přičemž globální představení je plánované pravděpodobně na leden. Tehdy se jen dozvíme oficiální dostupnost a samotné evropské ceny, pravděpodobně i s těmi českými. Minulý rok firma uvedla dva modely, přičemž třetí přišel krátce na to. Letošní strategie je zcela jiná a nikdo nevěděl, jestli se vůbec plánuje vylepšená verze Xiaomi Mi 11 Pro. Nyní zde máme první informace.

Pro verze až později

Xiaomi Mi 11 je v tuto chvíli prvním představeným smartphonem se Snapdragonem 888. Zřejmě společnost pospíchala s uvedením a odložila představení verze Mi 11 Pro. Sice to Xiaomi nepotvrdilo, ale připadá nám to jako logické vysvětlení. Někteří ale vyhlíželi vyšší verzi, ale zatím nepadla ani jedna zmínka. Naštěstí zde máme první náznak, kdy máme Mi 11 Pro očekávat.

Xiaomi údajné plánuje představení Xiaomi Mi 11 Pro na polovinu února v Číně, takže globální uvedení by mělo být později. Dle dostupných informací máme očekávat více méně stejnou výbavu, i podobný design. Nejvíce změn se má odehrát na zadní straně. Zatímco původní model nabízí jen tři foťáky, tak Mi 11 Pro asi bude mít o jeden navíc. Máme očekávat periskopický modul pro focení vzdálených objektů. To si mimo jiné vyžádá konstrukční změny a jinou podobu zad.

2020 12 28 18 36 09 034 1200x750x

Zdroj: xda-developers.com

Také by mělo dojít na použití 20MPx senzoru pro ultra širokoúhlý foťák. Dále se zdroje zmiňují, že kapacita baterie bude snížena o 100 mAh oproti základnému modelu. Důvodem je právě větší fotografický zadní modul. Je možné, že Xiaomi Mi 11 Pro nabídne ještě několik úprav nebo změn. Mnozí by asi ocenili, kdyby konečně top modelová řada od Xiaomi splňovala certifikace IP68, tedy odolnost vůči vodě a prachu, ale to se asi tentokrát nestane.

Zdroje: xda-developers.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jaroslav Patrný

15. 1. 2021, 0:08

Chybí mi slot pro microSD, stejně jako u 10. Na nějakém konceptu z konce léta byl.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat