Oficiálně: Samsung Galaxy Watch 3 a Watch Active 2 vám nově změří tlak a EKG

Oficiálně: Samsung Galaxy Watch 3 a Watch Active 2 vám nově změří tlak a EKG
2021-01-26T17:19:19+02:00
• 26. 1. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

4

Již v prosinci 2020 získala aplikace Samsung Health Monitor certifikát CE, který umožňuje rozšířit služby sledování zdravotního stavu i do evropských zemí. Tolikrát omílané měření krevního tlaku a EKG tak přestává být i v naší zemi tabu a konečně se těchto funkcí dočkáme. Majitelé hodinek Samsung Galaxy Watch 3 a Galaxy Watch Active 2 mohou jásat.

Galaxy Watch Active2 4 5517x3097x

Samsung Galaxy Watch Active 2; Zdroj: Dotekománie.cz

Krevní tlak

Vysoký krevní tlak často bývá známkou různých onemocnění nejen srdce. V případě zanedbávání tohoto faktu může vést až k srdečnímu selhání či jiným kardiovaskulárním problémům. K jeho změření jste ale dříve potřebovali klasický manžetový tlakoměr. Ty také přispěly ke správné kalibraci hodinek, pomocí který si nově krevní tlak také změříte. Krevní tlak si tak můžete změřit prakticky kdykoliv a kdekoliv, což je určitě jedna z věcí, proč si uživatelé právě ony Galaxy Watch 3, nebo Galaxy Watch Active 2 zakoupili.

EKG

Podle odhadů trpí zhruba 33,5 milionu lidí po celém světě fibrilací síní 4 , což je běžná forma poruchy srdečního rytmu. Fibrilace síní je častou příčinou srdečních problémů, k nimž patří krevní sraženiny, srdeční selhání či infarkt.

EKG, neboli elektrokardiogram se dá změřit pomocí analýzy srdeční činnosti pomocí senzorů, kterými jsou Galaxy Watch 3 a Galaxy Watch Active 2 opatřeny. Stačí se tak klidně usadit, mít hodinky pevně nasazené na zápěstí a otevřít v telefonu aplikaci Samsung Health Monitor. Následně položit ruku na rovnou podložku a druhou rukou po dobu 30 vteřin lehce držet horní tlačítko na hodinkách. Aplikace pak změří vaši srdeční činnost a rytmus a pomocí algoritmů je buď do kategorie sinusoidy (běžný, pravidelný tlukot srdce) nebo do kategorie fibrilace, pokud srdce tluče nepravidelně.

Jak je to s dostupností?

Ke správnému fungování musíte mít aplikaci Samsung Health Monitor nainstalovanou na svém telefonu i hodinkách, na ty se však automaticky nainstaluje po propojení s vaším telefonem. Co se pak týká data zpřístupnění těchto funkcí u nás, aktualizovaná aplikace bude postupně k dispozici od 4. února, samotné funkce pak v průběhu března,  závislosti na rychlosti a výsledku registrace kompatibilních zařízení jako
zdravotnického prostředku.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Daniel Rokos

27. 1. 2021, 7:28

Manžetov.tlakoměr má doma snad každý.Pokud ne.Postačí praktický doktor.Od kterého stačí opsat tlak do aplikace.Sranda ne.

Erik Bezeréti

26. 1. 2021, 20:51

V textu uvádíte, že k měření tlaku jsme dříve potřebovali manžetový tlakoměr. Ten ale budeme potřebovat, dle přiloženého videa, i nadále. Hodinky bude potřeba pravidelně kalibrovat právě pomocí manžetového tlakoměru. Pokud tedy člověk takový tlakoměr nevlastní, nebude moci využít ani tuto funkci v hodinkách.

Tomáš Kašík

VIP 27. 1. 2021, 18:07

Ano, to máte pravdu, ale bylo to myšleno tak, že odpadá neustálá nutnost nosit tlakoměr u sebe a stačí pouze hodinky, které máme většinu času na sobě.

Bronislav Otava

27. 1. 2021, 18:17

Manžetový tlakoměr si musíte dokoupit, pokud chcete tlak z hodinek brát vážně. Daniel Rokos neví o čem mluví.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat