Hlavní stránka Googlu testuje tmavý vzhled

Hlavní stránka Googlu testuje tmavý vzhled
2020-12-14T16:30:25+02:00
• 14. 12. 2020

Zdroj: Google

V poslední době se mnoho služeb snaží nabídnout nějakou formu tmavého režimu vzhledu, zejména kvůli samotným mobilním telefonům. Jsou zde dva hlavní důvody. Tmavší vzhled neoslepí při používání v noci a také na zařízeních s OLED displejem dochází k menší spotřebě energie. Google si nyní začíná konečně pohrávat s hlavní stránkou.

Google v tmavém

V případě Googlu je situace o něco komplikovanější. Pokud použijete na mobilním telefonu aplikaci Google, tak se již nabízí tmavý vzhled, i v případě běžného vyhledávání. Samotná webová stránka ale nic takového nemá a stále svítí bíle.

O víkendu se podařilo zaznamenat, že právě na hlavní stránce gooogle.com se začíná testovat tmavé prostředí. Novinku zaznamenalo několik šťastlivců, kterým se výsledky vyhledávání na počítači objevily v tmavém vzhledu. Zde Google v podstatě jen využívá informaci, kterou předává samotný webový prohlížeč a následně stránka zareaguje na použitím jiného kaskádového stylu definujícího vzhled.

image 1 1069x859x

Zdroj: androidpolice.com

Bohužel zde není zatím jakýkoliv trik, jak vynutit tmavý vzhled u hlavní stránky. Samozřejmě najdete nejrůznější doplňky pro webové prohlížeče, ale na mobilním telefonu s Chromem zatím není jakákoliv možnost. Zřejmě se brzy dočkáme tohoto rozšíření.

Poznámka redakce: Věděli jste, že Dotekomanie.cz také podporuje tmavé zobrazení? Na mobilním telefonu je náš web automaticky nastaven do světlého nebo tmavého zobrazení dle nastavení systému.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat