OSOM nabídne prémiové produkty s důrazem na bezpečnost v roce 2021

OSOM nabídne prémiové produkty s důrazem na bezpečnost v roce 2021
2020-11-20T13:30:29+02:00
• 20. 11. 2020

Zdroj: AndroidAutority

Essential počátkem letošního roku oficiálně zavřel „krám“, takže bývalým zaměstnancům nezbývalo nic jiného, než si najít novou práci. Někteří ale nechtěli procházet náborovým procesem, a tak si založili vlastní startup zaměřený na ochranu soukromí. Out of Sight, Out of Mind – nebo OSOM – chce uživatelům nabídnout kontrolu nad osobními údaji. Nejde o žádnou novinku, tuto skutečnost oznámil zakladatel Jason Keats už v září. Jenomže teď víme více o tom, co hodlá startup nabízet. 

OSOM chce nabízet prémiové produkty

V současnosti startup zaměstnává devět lidí, z nichž osm dříve pracovalo v Essentialu. Naštěstí OSOM neplánuje jít ve stopách staré společnosti. Jason Keats v rozhovoru pro CNET uvedl, že Essential měl z 80 % naprosto skvělý nápad. Zbylých 20 % ale firmě chybělo, což ji ve finále také potopilo, alespoň dle slov Keatse. Naopak sám prohlásil, že zbylých 20 % OSOM nabídne. 

OSOM

Zdroj: AndroidAutority

„Skutečně jde o to dát lidem na výběr. V současnosti nemají uživatelé možnost vybrat si, s jakou společností budou svá data sdílet. Chceme, aby zákazníci měli svá soukromí a svá data ve vlastních rukou a mohli si vybrat,“ uvedl Keats.

Podle všeho by firma mohla během následujících tří let uvést na trh až osm produktů. Pokud bude mezi produkty patřit smartphone, jeho cenovka bude nízká, zatímco veškeré funkce si ponechá. 

„Nezaměřujeme naše produkty na ultra prémiové zákazníky, ale chystáme se vyrábět prémiové produkty. Můžeme být úspěšní díky několika dalších překvapením, která máme v rukávech a budou představena příští rok“.

OSOM také doufá, že uzavře partnerství s těmi dodavateli, kteří dříve spolupracovali s Essentialem. Pak můžeme očekávat, že smartphony budou vybaveny čipy od Qualcommu a fotoaparáty od Sony. 

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat