Brňáci dobývají svět chytrých hodinek s modelem Ad Maiora

Brňáci dobývají svět chytrých hodinek s modelem Ad Maiora
2020-11-20T09:06:37+02:00
• 19. 11. 2020

Zdroj: Leitners

4

Chytré hodinky dnes neznamenají jen malé zařízení na zápěstí, které musíte nabíjet každý den, abyste měli k dispozici chytré funkce. Sice celá kategorie začala s hranatými displeji, ale postupem času se začaly objevovat kulaté panely. Celkově můžeme říci, že se dají najít zajímavé a elegantní chytré hodinky. Na trhu se nacházejí i polochytré, které se snaží kombinovat běžné mechanismy zobrazování času a pokročilé funkce. Nyní zde máme netradiční model Ad Maiora od brněnské společnosti Leitners.

Ad Maiora

Je poměrně komplikované zařadit hodinky Ad Maiora do jedné nebo druhé kategorie. Spojuje oba světy. Disponují automatickým mechanismem Miyota 9039 pro zobrazování času, přičemž se nemusíte ani tak starat o natahování hodinek, jelikož získávají energii ze samotného pohybu ruky. Mají samozřejmě energetickou rezervu, která vydrží 42 hodin. Pro konstrukci je použita chirurgická ocel a safír, takže je jen tak nepoškrábete.

72341378b2201fb0e1d1fd3151b1fce6 original 680x374x

Zdroj: Leitners

Je tedy jasné, že jako běžné hodinky mohou uspět, ale samotné kouzlo se skrývá v elektronice uvnitř, která má na starost e-ink displej pod ručičkami. Díky tomu, že tento panel spotřebovává energii jen při změně. Díky tomu je spotřeba velmi malá a baterie pro chytré funkce vydrží na jedno nabití přibližně sedm dnů, přičemž záleží na používání.

O propojení se smartphonem se stará technologie Bluetooth 5.0, přičemž se nabízí funkce jako měření srdečního tepu, okysličení krve, monitorování spánku, nejrůznějších aktivit nebo ovládání hudby a foťáku. Samozřejmě jsou podporované různé funkce spojené s časem.

ec179fb66a13234d1984113c347697af original 680x723x

Zdroj: Leitners

K ovládání slouží tři tlačítka na boku hodinek a samotná rotační luneta. Dotykový displej zde nehledejte. Na upozornění jako taková se používá vibrační mechanismus. Ad Maiora se snaží být elegantními běžnými hodinkami z lepších materiálů, přičemž nabízejí pokročilejší funkce. Výhodou je, že i při vybit baterie fungují dál a můžete se na ně spolehnout.

a8413e5caa342bc20f1752210219d479 original 680x383x

Zdroj: Leitners

Pro společnost Leitners se jedná o první model, který zároveň byl umístěn na stránky kickstarter.com. Původní cíl finanční cíl padl po 24 minutách od spuštění kampaně a nyní (v den zveřejnění článku) se již podařilo vybrat 208 000 dolarů, přičemž do konce kampaně zbývají ještě dva týdny.

Brněnská firma zjevně již nyní uspěla se svým prvním produktem, byť zasílání prvním zákazníkům je naplánováno až na srpen roku 2021. Hodinky Ad Maiora nejenže mají české kořeny, ale budou se také u nás vyrábět. V tuto chvíli je možné si je zakoupit v rámci kampaně od 469 eur, což je v přepočtu cca 12 360 Kč. V běžné prodeji po kampani bude stát základní model 1100 eur.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Valčík

22. 11. 2020, 17:52

Tak myslím,že my Češi jsme šikovní a hodinky budou stát za to. Hlavně ať to neskončí jen u návrhu. Taková škodovka jich měla taky hodně a kolik jich Wolkswagen zavrhl.

Tak tieto hodinky majú zmysel… Ja som od smart náramku (samsung Gear Fit 2 pro) prešiel na nesmart suunto core, lebo baterka mi vydrží minimálne rok. Ako „stresovať“ sa každý deň, či mi vydrží môj ukazovateľ času na celý deň alebo nie je otras. Preto tieto „smart“ srandičky nie sú pre mňa zatiaľ. Ale toto ak vlastne hodiny sú dostupné stále a tie smart srandičky môžu a nemusia byť, tak to je skvelé…

Zaplatit 12 tis. za hodinky (i když pěkné), které budu nosit nejdříve v srpnu – držím investorům palce a doufám že za ten rok se budou i prodávat a že nevznikne jen nehezky znějící článek že se něco firmě nepovedlo

Přemysl Vaculík

VIP 20. 11. 2020, 7:13

To ale není neobvyklé. Některé projekty trvají déle. Navíc tato firma nepoužívá KickStarter jen jako marketing. Skutečně je to jejich první produkt. A když se to vezme, tak si zákazník počká jen nějakých 7 měsíců. Skoro stejný čas jako čekání na nové Nvidie :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat