Twitter přijde o „retweetnutí“, aspoň na nějaký čas aktualizováno

Twitter přijde o „retweetnutí“, aspoň na nějaký čas [aktualizováno]
2020-10-09T19:30:26+02:00
• 9. 10. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 9. 10.

Twitter dnes potvrdil, že mění retweetnutí, tedy jednoduché přesdílení příspěvku. Počínaje 20. říjnem se místo jednoduchého sdílení objeví dialogové okno pro napsání vlastního textu ke sdílenému příspěvku. Twitter chce omezit zvyšování dosahu tweetů skrze retweetování a více podpořit napsání vlastního názoru.

ezgif 7 580841a447dd 400x300x

Zdroj: Twitter

Tato novinka bude platit celosvětově, ale není jisté, jestli bude na dobu určitou nebo neurčitou. Změna totiž přichází v závislosti na volby v USA. Po vyhodnocení se rozhodne, jestli se vrátí původní jednoduché sdílení. Kromě této novinky budou zavedeny sankce na obsah z účtů politických osobností, pakliže poruší pravidla nebo budou jejich příspěvky označeny za nepravdivé.

Původní článek 8. 10.

Sociální síť Twitter se v poslední době dost zaměřila na hledání nových možností a příležitostí. Například si pohrává s možností zveřejňování audio příspěvků. Tento formát se také testuje v rámci soukromých zpráv. Kromě toho také připravuje nejrůznější funkce na omezení bezmyšlenkovitého sdílení příspěvků.

Konec rychlého sdílení?

V minulé roce se objevily nové způsoby sdílení tweetů, ale zřejmě to nezůstane jen u další funkce navíc. Jane Manchun Wong totiž objevila, že se chystá změna fungování tlačítka pro přesdílení samotného příspěvku.

Po kliknutí na běžné tlačítko retweetnutí by nemělo dojít k automatickému sdílení. Místo toho se otevře okno pro vytvoření příspěvku, kde sociální síť nabízí napsání vlastního komentáře. Zatím není jasné, jestli taková podoba bude finální, nebo dojde k dalšímu vývoji.

ezgif 7 44110ce329a0 600x376x

Zdroj: Jane Manchun Wong (@wongmjane)

Ačkoliv se otevře okno pro napsání příspěvku, ke kterému bude připojen další, tak asi bude možné poslat tweet do světa i bez vlastního textu nebo reakce. Twitter asi tímto způsobem chce dát jeden krok navíc do procesu sdílení, aby si uživatel rozmyslel, jestli chce jen tak sdílet konkrétní příspěvek.

Zdroje: twitter.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat