Recenze bezdrátové nabíječky AlzaPower WF210 recenze

Recenze bezdrátové nabíječky AlzaPower WF210 [recenze]
2020-10-25T13:30:13+02:00
• 25. 10. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Internetový obchod Alza asi není třeba v Česku představovat. Co už moc lidí neví, je fakt, že tento obchod si poslední roku začíná budovat své portfolio produktů pod značkou AlzaPower. Má v nabídce třeba různé adaptéry do zásuvky, baterie, kabely anebo také bezdrátové nabíječky. V dnešní recenzi se právě podíváme na zoubek bezdrátové nabíječce AlzaPower WF210.

Konstrukce

AlzaPower WF210 je bezdrátová nabíječka ve stylu stojánku na váš telefon. Telefon v ní můžete nabíjet nejen na výšku, ale také v režimu na šířku třeba při sledování videí. Uvnitř se nachází dvě cívky a je zde integrovaná detekce nežádoucích (kovových) předmětů.

AlzaPower 2 5681x3189x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Konstrukce nabíječky je provedena celá z matného plastu. Zpracování je dobré, jen díky plastu je nabíječka trochu lehčí, než bych očekával. Naštěstí to ale ničemu nevadí, a i velké těžké telefony jako Galaxy Note 20 Ultra zde drží velmi dobře.

Na čelní straně se pak nachází LED proužek, který při nabíjení svítí modře. To může být v úplné tmě trochu rušit, ocenil bych menší diodu. Pokud proužek modře bliká, byl detekován kovový předmět.

AlzaPower 5 5384x3022x AlzaPower 7 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Obsahem ekologického balení je samotný nabíjecí stojánek a také microUSB kabel, který by mohl být trochu delší. Adaptér do zásuvky musíte použít svůj stávající nebo si jeden dokoupit, což je trochu škoda. Konektor microUSB je dnes již také mírně neaktuální, pokud požadujete USB-C, tak si stačí koupit model WF220. Ten nabízí prakticky stejnou cenu a má tento modernější konektor.

Nabíječka nemá aktivní větrák, ani ho při svém nižším maximálním výkonu nepotřebuje.

Výkon

Nabíječka podporuje dobíjení přes standard Qi maximálním výkonem 10 W, na výstupu umí ale také 7,5 W a 5 W. Váš telefon můžete nabíjet, i pokud na něm máte obal až do tloušťky 8 mm. Maximální výkon tedy není největší, musíme však přihlédnout k příznivé cenovce kolem 500 Kč.

Na druhou stranu pro spoustu telefonů vyšší výkon nepotřebujete, jelikož ho jednoduše neumí. Například iPhone umí pomocí standardu Qi maximálně 7,5 W (iPhone Xs a novější). Pro majitele jablečných telefonů se jedná tedy o ideální koupi.

AlzaPower 4 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Konkrétně u iPhone Xs jsem dobil 13 procent kapacity za 10 minut. Za přesně dvě hodiny jsem dobil 62 procent a na plnou baterii jsem se dostal za necelé 3,5 hodiny (ze 12 procent).

Zde pak bude záležet také jaký iPhone máte, takový iPhone SE 2020 s malou baterií se jistě bude nabíjet rychleji, zatímco iPhone Pro Max s velkou baterií zase pomaleji.

Pro majitele Android telefonů, které podporují například 15W nebo rychlejší bezdrátové nabíjení, bude samozřejmě dobíjení o trochu pomalejší. Například dobití Huawei P40 Pro trvá s AlzaPower necelé 4 hodiny, zatímco s 27W nabíječkou to zvládne telefon za 1,5 hodiny.

AlzaPower 6 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud ale máte starší Android, tak to bude samozřejmě rychlejší, protože dříve telefony neměly 5 000mAh baterie. Například Galaxy S7 se z našeho testu dobila za 1 hodinu z 15 na 48 procent a na plné dobití potřeboval telefon 2,5 hodiny.

Přesto si myslím, že na domácí nabíjení přes noc to bude rozhodně stačit, na rychlé dobíjení vždy poslouží spíše kabel.

AlzaPower 9 6000x3368x AlzaPower 10 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zhodnocení

AlzaPower WF210 se dnes prodává za cenu 500 Kč. To je na bezdrátovou nabíječku velmi příznivá cenovka. Jistě seženete na trhu i výkonnější bezdrátové nabíječky, například 15W nebo 40W, ale jejich cenovka je ve většině případů minimálně dvojnásobná. Model WF210 vám telefon sice nenabije nejrychleji a u většiny dnešních telefonů se doba nabití pohybuje kolem 3 hodin. Na druhou stranu tím tolik neopotřebujete baterii a při nabíjení přes noc je vám jedno, zda dobíjíte hodinu nebo tři.

AlzaPower 8 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Ideální bude jistě také pro majitele iPhonů, jelikož s nimi podporuje dnes recenzovaný model jejich nejrychlejší bezdrátové nabíjení (přes standard Qi). V nabídce má výrobce také vyšší model WF220 s novějším designem a konektorem USB-C, který stojí o dvě stovky více. Konektor microUSB je totiž také menší mínus, na druhou stranu po prvotním zapojení už ho z nabíječky asi nikdy vyndávat nebudete. Za mě se ve finále jedná o dostupnou spolehlivou bezdrátovou nabíječku.

Za poskytnutí produktu děkujeme společnosti Alza.cz. AlzaPower WF210 můžete zakoupit zde.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Vladimir Vlkannova

25. 10. 2020, 19:57

Tuto nabíječku Alza power používám. Mám jí na pracovním stole. Má se telefon válet jen tak na stole nebo se nabijet. S10+ mi dobije do 3 hodin.. ale jak říkám při pracovním dni mi na této rychlosti nezáleží . Od Alza power mám ještě bezdrátové špunty do uší. Také super poměr výkon/cena. Doporučuji oboje.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat