Apple chystá vlastní GPU pro rok 2021

Apple chystá vlastní GPU pro rok 2021
2020-09-10T09:30:10+02:00
• 10. 9. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jak jsme uváděli již dříve, Apple navrhuje vlastní procesorové jednotky (CPU) pro iPhone a nechává je vyrábět společností TSMC pomocí 5nanometrové procesní technologie. Každý z čipů A14 Bionic obsahuje 15 mld. tranzistorů s hustotou 171,3 mil. tranzistorů na čtvereční milimetr. Čím je hustota tranzistoru vyšší, tím výkonnější a energeticky účinnější čip je. Letošní iPhone 12 bude patřit mezi první smartphony s 5nanometrovými procesory. 

Apple navrhuje vlastní GPU čipy

Apple se mimo jiné ve druhé polovině příštího roku začne spoléhat na vlastní 5nanometrové grafické procesorové jednotky (GPU). S touto informací přišel čínský server Commercial Times. Ten dále uvedl, že prozatím budou grafické procesory označovány jako Lifuka. To je pro Apple velký krok a zároveň šance dostat výkonnost smartphonů a tabletů na další úroveň. 

Apple

Kromě toho tento krok měl být učiněn i z důvodu, že TSMC po 14. září nebude moci vyrábět 5nanometrové čipy pro Huawei. TSMC tak nepřijde o objednávky a Apple se posune dále. Dle Commercial Times bude mít GPU technologii odloženého vykreslování založenou na dlaždicích. Ta umožní vývojářům aplikací psát výkonnější aplikace a hry. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat