Android 11 přináší exkluzivní funkce pro Pixel smartphony

Android 11 přináší exkluzivní funkce pro Pixel smartphony
2020-09-08T19:55:19+02:00
• 9. 9. 2020

Zdroj: Google

Google bez jakéhokoliv nastínění termínu vydání stabilní verze překvapil a včera došlo na uvolnění finálního Androidu 11. Možná jste si všimli, že během posledního roku v určitém intervalu vydával bonusové a nové funkce pro Android 10, které byly zpravidla prvně určeny pro Pixel smartphony. Nyní překvapil a s uvedením Androidu 11 jsme se dočkali prvního balíčku exkluzivních novinek pro Pixel mobily.

Novinky jen pro Pixely

Jednou ze zajímavých funkcí v Google Mapách je Live View, tedy možnost využít rozšířené reality pro orientování se v prostoru a také navigování. V podstatě dojde k využití záběrů z kamery a informací z Google Map v jednom zobrazení. Nyní majitelé Pixel mobilů získávají s Androidem 11 podobnou funkci, ale tentokrát slouží pro to, aby se uživatelé našli v prostoru. Po zapnutí jednoduše na svém displeji uvidíte uživatele, který s vámi sdílí polohu.

ezgif 4 cb2dd32467d8 250x250x

Zdroj: Google

Očekáváme, že tato novinka následně bude dostupná i pro majitele dalších zařízení, ale asi si nějakou dobu počkají. Dále jsme se dočkali chytrých návrhů u některých komunikačních aplikací prostřednictvím klávesnice Gboard, ale tato funkce je navíc dostupná jen v anglické verzi.

image enUS P4a F Black SeptFeatureDrop Smamax 1000x1000 U7qYg5B 411x661x 1

Zdroj: Google

Launcher Pixel disponuje novými návrhy aplikací v dolním řádku. Nově můžete zakázat jednotlivým aplikacím, aby byly navrhovány. Také je zde možnost připnutí aplikace, aby vám nikdy nezmizela z návrhu. Aby toho nebylo málo, nyní při seskupování aplikací do skupin na domácí obrazovce se automaticky navrhne název, právě na základě typů aplikací. Google také rozšiřuje možnosti u pořizování snímků obrazovky, kdy po kliknutí na tlačítko dokončit se objeví nabídka, jestli chcete výsledek uložit nebo vymazat.

Screenshot 73 342x614x

Zdroj: Google

Ačkoliv se jedná o drobné novinky navíc pro majitele Pixel telefonů a jsou tedy nyní exkluzivně jen pro ně, očekáváme, že později budou dostupné pro další smartphony jiných značek. Kdy se tak stane, zatím nevíme.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat