Huawei u Mate 40 očekává 30% pokles

Huawei u Mate 40 očekává 30% pokles
2020-09-09T09:30:36+02:00
• 9. 9. 2020

Zdroj: GSMarena

V následujících týdnech očekáváme, že společnost Huawei představí svůj model Mate 40, tedy nástupce Mate 30. Nutno podotknout, že Mate 30 a Mate 20 byly představeny také ve třetím čtvrtletí. Je tedy velmi pravděpodobné, že telefon bude představen právě příští týden. 

Mate 40 bude zřejmě představen příští týden

Na internetu se objevily informace, které pochází přímo od jednoho  tchajwanského zdroje. Ten uvádí, že čínská společnost snížila objednávky komponentů o 30 %. Pravděpodobně tedy Huawei očekává až 30% propad prodejních čísel oproti loňskému roku. 

Mate 40 Mate 40

Společnost také obvykle představuje své nejnovější procesory během konference IFA. Ta letošní je nyní u konce a firma žádný čipset v Německu nepředstavila. Huawei vydalo pouze prohlášení, ve kterém dalo jasně najevo, že i nadále bude plně investovat do mobilního odvětví. 

Minulý měsíc Richard Yu prohlásil, že série Mate 40 bude vybavena procesory HiSilicon. Co bude dále, už řečeno nebylo. Věc se má totiž tak, že USA se zatím úspěšně snaží zablokovat TSMC ve výrobě procesorů pro Huawei, přičemž Qualcomm také vyjádřil určité nespokojení. 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat