Google nabídne snazší cestu hodnocení aplikací a her

Google nabídne snazší cestu hodnocení aplikací a her
2019-07-26T14:03:05+02:00
• 26. 7. 2019

Zdroj: AndroidPolice.com

Google má problém s recenzemi aplikací a her v rámci svého Obchodu Play. Mnohdy jsou texty a hodnocení zavádějící, občas se jedná o spam nebo zakoupené recenze. Nedávno jsme se dočkali razantní změny, která mění způsob zobrazení aktuálního hodnocení obsahu. Nově Obchod Play započítává jen nová hodnocení, což se odráží na počtu hvězdiček. Nyní se zřejmě chystá jedna menší úprava, která by mohla přinést více kvalitních recenzí.

Google odstranil miliony hodnocení z Obchodu Play

Hodnocení přímo z aplikace

Dosáhnout úspěchu v Obchodě Play není jednoduché, vývojáři se musí snažit, aby většina uživatelů byla spokojená. Tvůrci se snaží, aby získali co nejvíce kladných recenzí, což výrazně posiluje viditelnost v Obchodě Play. Bohužel není jednoduché, aby něco nalákalo uživatele zanechat kladné hodnocení. Dost z nich na něco podobného zapomíná. I z naší vlastní zkušenosti víme, že jen 10 % uživatelů aplikace zanechává recenzi nebo jiné hodnocení.

Do této chvíle jste se mohli setkat s dialogovým oknem v aplikacích, které vybízelo k hodnocení a napsání recenze. Zpravidla jste přesunuti do Obchodu Play na konkrétní produktovou kartu, kde musíte skrolovat a následně zanechat recenzi. XDA Developers se podařilo objevit část kódu v aplikaci Obchod Play, která naznačuje, že zde bude jednodušší cesta.

Obchod Play

Zatím se jedná pouze o střípky budoucí funkce, ale i z toho se dá usuzovat, že vývojáři budou moci do svých aplikací implementovat dialogové okno s možností vložení hodnocení. Uživatel tak bude moci napsat a odeslat recenzi přímo z aplikace bez toho, aby musel přecházet přímo do Obchodu Play.

Google bude muset u této funkce zapracovat na bezpečnosti, jelikož zde hrozí zneužití. Zřejmě bude zakomponována nějaká míra zabezpečení, aby se neobjevoval spam. Případně je zde riziko automatických recenzí vkládaných nějakým systémem. Kdy se novinka objeví, zatím nevíme. Přípravy jsou teprve na začátku a může trvat několik měsíců, než bude funkce dostupná.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat