Wear OS přichází o Google Play Music, náhrada přijde za pár měsíců

Wear OS přichází o Google Play Music, náhrada přijde za pár měsíců
2020-08-06T13:04:16+02:00
• 7. 8. 2020

Zdroj: 9to5Google (se souhlasem)

Google letos ukončí službu Hudba Play, přičemž v následujících měsících začnou první změny. Již nyní se nabízí nástroj na migraci do služby Youtube Music. Dalo se očekávat, že změny nastanou i u aplikací kolem původní hudební služby a nyní zde máme poněkud ne příliš dobrou informaci týkající se Google Play Music aplikací.

Wear OS bez aplikace

Youtube Music ještě nemá kompletně všechny funkce z Hudby Play. Například teprve nedávno byla přidána podpora pro Google Mapy a v těchto dnech by měla zavítat podpora do Google Asistenta, tedy do všech chytrých zařízení. Pomalinku také míří i do Android TV, ale jen jako součást aplikace Youtube. Google ale oznámil, že v následujících týdnech dojde k ukončení aplikace Hudba Play pro systém Wear OS od Googlu.

Společnost tak informovala na svých stránkách, kde jednoduše konstatuje, že pro ovládání hudby mají uživatelé použít ovládací prvky a přehrávat hudbu jen na mobilním telefonu. Aplikace Youtube Music pro Wear OS se teprve připravuje a nebude hotova v čase ukončení Hudby Play. Zájemci si budou muset počkat několik měsíců, než bude aplikace dostupná. Vznikne tak časové okno, v rámci kterého nebude k dispozici jakékoliv nativní řešení od Googlu.

Zdroj: Google

Spolehnout se jen na ovládací prvky nebude moc pohodlné. Navíc nativní aplikace mohla z hodinek udělat dedikovaný přehrávač nezávislý na mobilním telefonu. Toto jednoduše Google nevychytal a přináší to další komplikace v rámci přechodu uživatelů z jedné služby na druhou.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat