Zájem o tablety roste, ale vyjma iPadů

Zájem o tablety roste, ale vyjma iPadů
2020-08-07T19:30:39+02:00
• 7. 8. 2020

Zdroj: Canalys.com

2

Analytická společnost Canalys zveřejnila čísla týkající se dodávek tabletů na celosvětový trh během 2. čtvrtletí letošního roku, kdy vrcholila pandemie koronaviru a spousta lidí hledala doma různé způsoby zábavy. To mělo výrazný vliv na konečný výsledek, který samozřejmě hraje ve prospěch všech producentů. Největší zájem byl o zařízení s operačním systémem Android, což dokazuje menší nárůst u jablečných iPadů ve srovnání s ostatními výrobci.

Vše podpořeno mobilními daty

V meziročním srovnání došlo u celkového čísla k impozantnímu nárůstu o 26 %, což odpovídá téměř 8 milionům zařízení dodaných navíc. První příčka tradičně patří kalifornskému Applu. S nárůstem 19,8 % dodal 14,2 milionů iPadů. Podstatně lépe se dařilo konkurenčnímu Samsungu na druhém místě. To potvrzuje vzestup o 39,2 % a 7 milionů nových zařízení v oběhu. Třetí pozice patří čínskému Huawei, jemuž 4,7 milionů zařízení přineslo růst o 44,5 %.

Canalys Q2 2020 883x454x

Zdroj: Gizmochina.com

Ovšem největším skokanem se stala společnost Lenovo, která z pátého místa eviduje největší nárůst odpovídající 52,9 %. Samotní analytici se shodují v tom, že číslům hlavně napomohly obrovské slevy na tablety či speciální nabídky mobilních operátorů s neomezenými daty. Závěrem můžeme dodat, že jedním z rozhodujících faktorů mohly být ještě prodejní ceny, které jsou nižší ve srovnání se stolními nebo přenosnými počítači.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Richard Fabián

10. 8. 2020, 8:17

Tablet s androidem má smysl, ale ne pod 10 000. Všechny ty levné tablety se po čase začnou tak ukrutně zasekávat a lidé jsou rázem rozčarováni, že je to „takové zaseklé“

StandaKrotil

8. 8. 2020, 1:11

😂🤣🤣🤣 jasně 👍 tablet s androidem 🤣 jako lidi jsou fakt debilní. Asi jsou fest bohatí aby kupovali levné shity 🤣
Kdo si koupí tablet s Androidem proboha, jako fakt. Vysvětlete mi to prosím

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat