Instagram přistupoval k fotoaparátu bez vašeho vědomí

Instagram přistupoval k fotoaparátu bez vašeho vědomí
2020-07-27T09:30:49+02:00
• 27. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Někteří uživatelé si všimli, že sociální síť Instagram a její aplikace neočekávaně přistupuje k fotoaparátu. To je poněkud zvláštní, protože uživatelé měli přístup deaktivován. 

Instagram v iOS 14 měl vážnou chybu

Uživatelé konkrétně nahlásili, že zelený indikátor (tj. indikátor zapnutého fotoaparátu) byl v systému iOS 14 zobrazen při procházení příspěvků, přičemž k fotografování nemělo docházet. V prohlášení pro server The Verge mluvčí Instagramu uvedl, že toto chování bylo chybné a už bylo opraveno.

„K vašemu fotoaparátu přistupujeme pouze tehdy, když nám dáte svolení – například když přejete z Feedu do Kamery. Našli jsme a opravujeme chybu v iOS 14 beta, která omylem uživatelům naznačovala, že aplikace přistupuje k fotoaparátu bez jejich vědomí. V těchto případech nemáme k vašemu fotoaparátu přístup a nezaznamenáváme žádný obsah.“ Uvedl tiskový mluvčí společnosti Instagram.

Tato chyba Instagramu je jen jedna z řady. Doposud bylo odhaleno několik populárních aplikací, které měly přistupovat k soukromí a oznámením bez vědomí uživatele. Za veškerým odhalením může iOS 14, které upozorňuje uživatele, když aplikace nebo widget přistupuje k fotoaparátu či datům ze schránky. Od vydání první vývojářské verze iOS 14 bylo odhaleno velké množství aplikací, včetně LinkedIn, Reddit a TikTok. 

Instagram

Zdroj: AndroidCentral

V loňském roce bylo mimo jiné zjištěno, že mateřská společnost Instagramu, tedy Facebook, přistupuje k fotoaparátu na pozadí, kdykoli byla aplikace používání – opět bez vědomí uživatelů.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Krejčí

27. 7. 2020, 22:10

Pokud dobře chápu citované prohlášení, tak šlo o falešný poplach a Instagram ke kameře ve skutečnosti přístup neměl, jen iOS chybně zobrazil indikátor. V tom případě by se nejednalo ani tak o chybu IG, jako spíš iOS. Navíc jde o beta verzi, u které lze různé chyby očekávat.

zadny prekvapeni, kdyz to vlastni facebook…

Zdeněk Koutský

VIP 27. 7. 2020, 21:20

přesně tak

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat