Apple AR brýle jsou ve fázi testování

Apple AR brýle jsou ve fázi testování
2020-07-15T13:30:29+02:00
• 15. 7. 2020

Zdroj: MacRumors

Asi v polovině června se objevila první informace o tom, že se Apple nachází v pokročilém stadiu vývoje AR brýlí. Víme také, že AR brýle nabídnou velmi kvalitní displej reagující na okolní světlo a scény. Společnost je ale tak daleko, že spouští první výrobu. 

Apple AR brýle pokročily

Apple je nyní údajně v takové fázi, že už si může dovolit zkušební výrobu. A tu také zahájil v jedné z továren dlouhodobého partnera Foxconn Technology. Obě společnosti nyní mají za cíl vyvinout poloprůhledné čočky pro AR brýle. 

Apple

Zdroj: Gizmochina

Pokud nevíte, tak rozšířená realita (AR) svým způsobem překrývá digitální obsah a informace do reálného světa. Může se tedy s brýlemi zdát, že se objekty na daném místě skutečně nacházejí. V současnosti nejdůležitější součástí tohoto zařízení jsou již zmíněné čočky. Právě této části Apple věnuje obrovský prostor vývojového času. Některé zdroje dokonce uvádí, že čočky prošly prototypovou fází a přibližně před dvěma měsíci vstoupily do zkušební výroby. 

AR čočky pro Apple Glasses vyvíjí samozřejmě Foxconn, se kterým společnost dlouhodobě spolupracuje. Nedávno také americký technologický gigant získal firmu Akonia Holographics. Zda se ale akvizice projeví na reálném produktu Glasses, je nejisté. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat